Konyalılar küflü peynire gelen zamlara tepki gösteriyor!

Konyalılar küflü peynire gelen zamlara tepki gösteriyor!

Konyalıların çok sevdiği küflü peynir de zam furyasından nasibini aldı. Küflü peynirin 2021 Aralık ayı kilogram fiyatı ise 38 TL'idi. Küflü peynirin kilogram fiyatı 120 liraya dayandı. 

Hayvancılık sektöründe yaşanan problemlerin ardından, gıda ürünlerine büyük oranda zam geldi. Son 1 ay içerisinde peynire, süte, yoğurda, kaymağa, tereyağına gelen zam vatandaşın bütçesini hayli zorluyor. Konyalıların çok sevdiği küflü peynir de zam furyasından nasibini aldı. Küflü peynirin kilogram fiyatı 120 liraya dayandı. 

3-6-1.jpg

Halk dilinde küflü peynir olarak bilinen ve yeşil peynir olarak tescil alan bu lezzet, yaklaşık 6 aylık bir üretim sürecinden sonra sofralara gelen küflü peynirin fiyatının artması, vatandaşı kızdırdı. Küflü peynirin 2021 Aralık ayı kilogram fiyatı ise 38 TL'idi. 1 yılda küflü peynire yaklaşık yüzde 200 oranında zam geldi. Küflü peynirin 2021 yılının Aralık ayına kadar kilogram fiyatı 30 TL civarındaydı. Vatandaş ise artan hayat pahalılığı karşısında direnemediğini, tüketiminin azaldığını söyledi. Melike Hatun Çarşısı, halk adıyla Kadınlar Pazarı'nda alışveriş yapan Necmettin Nail Kartal isimli bir vatandaş, küflü peynirin kilogram fiyatındaki artışın kendilerini hayrete düşürdüğünü belirtti. Kartal, “Küflü peynir, Konyalının olmazsa olmazıdır. Sadece kahvaltılarda yenilmez. Küflü peynirin böreği de yapılır. Önceden kilo kilo alıp, küflü peynir tüketirdik. Çok ucuzdu. Şimdi 120 lira olmuş. Bir hafta diğer bir haftayı tutmuyor. 1 ay içinde peynire gerçekten büyük bir zam geldi. Nasıl olacak böyle bilmiyoruz” dedi. 

HASAN HÜSEYİN BAKAN  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum