Konyalılar ismiyle meşhur olan fabrika konkordato ilan etti! 2 ay süre verildi

Konyalılar ismiyle meşhur olan fabrika konkordato ilan etti! 2 ay süre verildi

Türkiye ekonomisindeki olumsuz gelişmelere bağlı olarak konkordato ilan eden firma sayısı zirveye ulaştı. Son olarak piyasada meşhur olan Konyalılar isimli firma konkordato ilan etti.

Küresel ekonomik kriz dünya genelinde birçok ülkeyi etkisi altına aldı. Almanya ve İngiltere gibi ekonomisi güçlü olan ülkelerde bile onlarca firma iflas etti. Bu durum dünyada büyük yankı uyandırdı. Türkiye 2023 yılına kadar ekonomik anlamda direnç gösterdi. Seçimlerden sonra döviz kurundaki yükselişle durum tersine döndü.

konmer-5.webp

575 FİRMA HAKSIZ LERE KONKORDATO TALEP ETTİ

Bunun üzerine bir de Merkez Bankası'nın yüksek faiz politikası eklendi. Nakit para akışını sağlayamayan firmaların bankalara kredi başvuruları bir süredir reddediliyor. Borcunu ödeyemeyen firmalar ise konkordato başvurusu yapıyor. 2023 yılında konkordato başvurusu yapan 927 şirketin yalnızca 352 tanesi uygun bulundu. 575 firma ihtiyacı olmamasına rağmen konkordato istediği ortaya çıktı.

konmer-1.webp

MEŞHUR FİRMAYA 2 AY EK SÜRE VERİLDİ

Firmaların çoğu ise durumu kurtarmak için konkordato ilan ediyor. Son olarak Konyalılar ismiyle dikkat çeken dev firma konkordato ilan etmişti. Konmer Konyalılar Mermer Sanayi isimli firmanın konkordatosu kabul edildi.

konmer-3.webp

Firmayla ilgili önemli bir gelişme daha yaşandı. Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararıyla firmanın geçici mühlet süreci 30 Ocak'tan itibaren 2 ay daha uzatıldı. Verilen ek sürenin olumlu bir gelişmenin işaretçisi olduğu söyleniyor.

konmer-2.webp

YILDA 5 MİLYON DOLAR İHRACAT YAPIYOR

Konmer Konyalılar Mermer Sanayi, Denizli ilinde faaliyet gösteriyor. Yılda 300 bin metrekare mermer işleyen firmanın 28 yıl geçmişi var. Yılda 5 milyon dolar ihracat yapan firma ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Fabrikada 24 makineyle gece gündüz üretim devam ediyor. Konkordato sürecinde alacaklılara ödemelerin yapılmasıyla firmanın yoluna devam etmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi