Konyalılar iftarda Başkent’te buluştu

Konyalılar iftarda Başkent’te buluştu

MÜSİAD Konya Şubesi, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası ve Konya SMMMO tarafından “Birlikte Konya’yız” sloganıyla her yıl Ankara’da düzenlenen Geleneksel Konyalılar İftar Buluşması gerçekleşti

İftar programının 11’incisi Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın onur konuğu olarak katıldığı organizasyonla gerçekleştirildi. Programa Ankara’da görev yapan Konyalıların yanı sıra, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Sorgun, Yasin Aktay, Konya Milletvekilleri Abdullah Ağralı, Ziya Altunyaldız, Mehmet Babaoğlu, Hüsniye Erdoğan, Muhammed Uğur Kaleli, Ömer Ünal, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, sivil toplum kuruluşu ve iş dünyası temsilcileri, yerel ve ulusal basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, " 11 Ayın sultanı Ramazan ayının son günlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki hain saldırıyla sarsıldık. Acımız çok büyük. Yastayız. Yine bölücü terör örgütüyle çatışmada şehit olan Konyalı askerimizi toprağa verdik. Terör saldırılarında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler masumları katletmektedir. Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi asla ve asla durdurulamayacaktır. Terör eylemlerine karşı hiçbir zaman korkmayacağız ve yılmayacağız. Bu akşamki programımıza da bazı değişikliklerle devam ediyoruz ki dosta düşmana dimdik ayakta olduğumuzu gösterelim, Konya olarak bir olduğumuzu, iri olduğumuzu, diri olduğumuzu ilan edelim. Bedeli ne olursa olsun terör örgütleri ve onların alçak mensupları topraklarımızdan tamamen temizleninceye kadar, sınırlarımızın içindeki ve dışındaki terör odaklarıyla, her türlü şer cephesiyle, paralel yapıyla mücadelenin kararlılıkla devam etmesi gerektiğini buradan bir kez daha vurgulamak istiyorum. Her köşesi aziz şehitlerimizin kanı ile yoğrulan vatanımızın ne bölünmesine, ne parçalanmasına nede geleceğiyle oynanmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

YATIRIMLAR AKSAMASIN

Şimşek, “Bu büyümeye Konya olarak da ortak olmak istiyoruz. Konya sanayisi için tartışmasız öneme sahip olan Konya Lojistik Merkezinde artık sona gelinmelidir. Türkiye’ye alternatif bir Marmara kazandıracak olan Konya, Karaman, Mersin Ekonomi ve Sanayi Koridorunun temelini oluşturacak, yük de taşınacak olan hızlı tren projesinin denizi görmesini beklemekteyiz. Yine aynı evsaftaki Antalya Konya Kayseri hızlı tren hattının planlandığı gibi 2023’te yola çıkmasını bekliyoruz. İhalesi yapılan Konya YHT Garı için teşekkür ederken, Metro Konya’nın da dâhil edilmesini bekliyoruz. Şehrimizi kuşatacak, 122 kilometrelik Konya Çevre Yolu projesinin de başlandığı gibi bitirilmesini isterken, otoyolu olmayan Konya’ya eşdeğer kalitede bir çevre yolunun da yapılmasını bekliyoruz. Odalarımız ve Büyükşehir Belediyesiyle birlikte hazırlıklarını bitirdiğimiz, şehrin sanayisine ve ihracatına güç katacak olan TOKİ Sanayi Sitesi projemizin de hayata geçirilmesinin vaktinin geldiğini hatta geçmek üzere olduğunu huzurlarınızda tekrarlamak istiyorum” ifadelerini kullandı. Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çelik ise yaptığı konuşmada İstanbul’daki alçak terör saldırısında hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi. Türkiye'nin nereden gelirse gelsin teröre boyun eğmeyeceğini ve haklı davasından vazgeçmeyeceğini belirten Çelik, “Devletimizin terörle mücadele konusunda attığı her adımı destekliyoruz” dedi.

PROJELER TAMAMLANACAK

Ahmet Sorgun da, “Bu coğrafyada ayakta kalmak için gözleri dört değil sekiz açmak gerekmektedir. Bin yıl önce batıdan haçlıların, doğudan Moğolların buraya gelmeye çalışmıştır. Nasrettin Hoca herhalde boşuna söylemedi, 'burası dünyanın merkezi' diye. Bu coğrafya arzın merkezidir. Teröre en iyi cevabı da Konya, bu iftar buluşmasın da vermektedir. Kim Türkiye ile uğraşırsa mutlaka karşılığını görecektir” ifadesini kullandı. Programda son olarak söz alan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da "Göklerin kapılarının açık olduğu bu mübarek Ramazan gününde Konyalı hemşehrilerimle birlikte olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Biz Birlikte Konya'yız. Mübarek Ramazan ayında gözü dönüş caniler birliğimizi ve huzurumuzu hedef aldılar. İnsanlıktan nasibini almamış hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan bu hainler, 42 vatandaşımızı katlettiler. Bu aziz millet, bu aziz devlet böyle saldırılara boyun eğecek değildir. Bu saldırılar bizim daha çok kenetlenmemizi sağlıyor. Terörle mücadele azmimizi daha da artırıyor. Emin olun bu mücadeleden son teröristi de yok edinceye kadar vazgeçmeyeceğiz. Biz diğer ülkelerden de aynı kararlılığı bekliyoruz. Bu örgütlerin ne dili, ne dini, ne de ırkı var. Her an her yerde ortaya çıkabilirler. Bunlara karşı başarılı olmak için topyekün mücadele şart. Ama birini ayırıp o iyi diğeri kötü demek doğru bir yaklaşım değildir. Bizim için terör terördür. Terörist teröristtir. Müttefiklerimizin önümüzdeki günlerde doğru adım atacağını düşünüyoruz. Biz birlikte Konya’yız birlikte Konya olmadan birlikte Türkiye olamayız. Konya iline yönelik yapılan ve bundan sonraki süreçte yapılacak olan yatırımlarla ilgili olarak da öncelikle şuna emin olmanızı istiyorum; Konya’nın hiçbir yatırımı yarım kalmayacak. Kalmayacağı gibi yeni yatırımlarımız olacak ve bunları süratle tamamlayacağız. Çevre yolu projesi devam ediyor. Proje devam ediyor ve yatırım programına alındı. Etüt proje çalışmalarımız tamamlanır, tamamlanmaz yapım aşamasına geçeceğiz. Lojistik Merkez ve Antalya, Konya, Beyşehir ve Kayseri turizm hızlı tren hattı ile ilgili de proje çalışmaların da son aşamaya gelinmiştir. Proje biter bitmez yapım aşamasına geçeceğiz. Konya Karaman mersin hızlı tren hattının da alt yapısı tamamlandı. Şuna da emin olun Konya için ne gerekiyorsa biz yapmaya hazırız” ifadelerine yer verdi. Program, hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.