Konyalılar bu tarihte kombileri yakacak! Hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek

Konyalılar bu tarihte kombileri yakacak! Hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek

Yaz ayı olarak bilinen Haziran'a kısa süre kaldı. Hava sıcaklıkları bir yükseliyor bir düşüyor. Konya ve Türkiye genelinde bu yıl hava sıcaklıkları vatandaşı şaşırtıyor. Konya'da bu tarihte hava yine soğuyor. Kış geri geliyor.

Türkiye'de mevsimlerin dengesi değişti. Eskiden kış aylarının bol yağışlı geçtiği İç Anadolu'da bu yıl yazdan kalma günler yaşandı. Konya'da yeterli miktarda kar yağışı görülmedi. Ocak ve Şubat ayında hava sıcaklıkları 25 dereceye kadar yükseldi.

konya-3333.jpg

Nisan ve Mayıs ayında ise hava sıcaklıkları düşük seyretti. Haziran ayına kısa bir süre kala hava sıcaklıklarındaki ani değişim devam ediyor. Bu hafta 30 dereceye kadar yükselen hava sıcaklıkları yarından itibaren aniden düşecek.

konya-2.jpg

Yapılan son tahminlere göre yarın en yüksek hava sıcaklığının 19 derece olarak ölçülmesi bekleniyor. Yine yarın gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Gece saatlerinde ise hava sıcaklığı 11 dereceye kadar düşecek. Konya merkezde yeni haftayla birlikte hava sıcaklıklarının yeniden yükselişe geçeceği öngörülüyor.

Konya için 5 günlük hava tahmin raporu şu şekilde:

adsiz.png

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum