Konyalılar bu lezzeti çok seviyor!

Konyalılar bu lezzeti çok seviyor!

Konya’da Ramazan ayında oldukça tüketilen Kadınhanı tahinli pide, sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

Konya’da Ramazan ayında oldukça tüketilen Kadınhanı tahinli pide, sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Sade, kaymaklı, cevizli, fıstıklı gibi çeşitleri bulunan, isteğe göre farklı malzemelerle de yapılan pideye olan ilgi, üreticiyi memnun ediyor

whatsapp-image-2024-03-13-at-13-58-54-2.jpeg

Bedesten Çarşısı esnaflarından Kadınhanı tahinli pide ustası Abdullah Işıklı, Kadınhanı tahinli pidenin Türkiye çapında bilindiğini ve sevilerek tüketildiğini kaydetti.

RAMAZAN AYININ GÖZDE TATLISI

Bedesten Çarşısı esnaflarından Kadınhanı tahinli pide ustası Abdullah Işıklı, tahinli pidenin Konya’nın eski tatlılarından olduğunu belirterek, ramazan aylarında oldukça tüketildiğini kaydetti. Işıklı, “Ramazan ayı haricinde diğer aylarda çok az tüketiliyor. Ramazan’da hafif tatlılar tüketiliyor. Tahinli pide tüketilirken mideye rahatsızlığı dokunmuyor. Tahinli pide yenildiğinde neredeyse tüm gün yemek ihtiyacınızı gideriyorsunuz. Ramazan ayının bir gün öncesinden tahinli pide hazırlığını yapıyoruz. Konyalılar sahurda bile tüketiyorlar. Ramazan ayının gözde tatlıları arasında tahinli pide, birinci sırada yerini koruyor” dedi.

whatsapp-image-2024-03-13-at-13-58-54-1.jpeg

HER ÇEŞİDİNİ YAPABİLİYORUZ

Tahinli pidenin Kadınhanı ilçesine has bir lezzet olduğunu anlatan usta Işıklı, tahinli pidenin yapılışı hakkında bilgiler vererek, “Güzel mayalanmış bir hamur tahinle yoğrularak yapılıyor. İçerisine arzuya göre ceviz, Antep fıstığı, fındık gibi malzemeler katılarak çeşitlendiriliyor. İsteğe göre de sade olarak tüketiliyor. Sahurda hem tok tutması hem de az susatması sebebiyle çok tercih edilen bir gıda. İftarda ise üzerine şerbet denilen kestirme dökülerek çok güzel bir tatlı oluyor. Sade olarak bilinen orijinal pidemiz var, içinde hiçbir katkı maddesi yok. Bir cevizlimiz var, cevizli tereyağlı, cevizli kaymaklı ve Antep fıstıklı. Bunlar hazırda olan çeşitlerimiz. Tabii bunun haricinde de müşterilerin isteğine göre her çeşidi yapabiliyoruz. Çikolatalı, üzümlü ve şekerli gibi çeşitleri de isteğe göre üretiyoruz. Bununla da kalmayıp bazı müşterilerimiz içine çikolata atmamızı istiyor, hatta bir müşterim tahinli pidenin içine portakal kabuğu rendelememizi istemişti. Bu da farklı bir lezzet ortaya çıkartmıştı” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-03-13-at-13-58-54.jpeg

KONYALILAR KALİTELİ ÜRÜN TÜKETİYORLAR

Sade, cevizli, kaymaklı ve atom isimli tahinli pide çeşitleri bulunduğunu söyleyen Abdullah Işıklı, şunları söyledi: “En uygun tahinli sade pide 60 lira, cevizli 80 lira, atom pide ise 200 liradan satışa sunuyoruz. Konya’nın en eski firmalarından bir tanesi olma özelliği taşıyoruz. Tahinli pide yapımı emek ve gayret istenilen süreçten sonra sofralarda yerini alıyor. Odun ateşinde pişirilmesi ve ustanın marifeti var ise tahinli pideden tat alabilirsiniz. Konyalılar kaliteli ürün tüketiyorlar. Malzemenin iyi olmasına dikkat ediyorlar. Bu sebep ile her zaman ürünlerimizi son kalite ile satışa sunuyoruz. Genelde günde bin adet tahinli pide yapıyoruz. Konyalılar tahinli pide tüketiyorlar. Talepten memnunuz. Tüm Konyalıları Bedesten Çarşısı’nda bulunan Başaran Yağ Somunu ve Pide Salonu’na bekliyoruz.”

ALİ GÖZEN

Kaynak:ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum