Konyalılar bu köfteyi yiyip diriliyor! İşte içeriğindeki özel detay

Konyalılar bu köfteyi yiyip diriliyor! İşte içeriğindeki özel detay

58 yıldır Konya’da hizmet veren Tarihi Asmaaltı Köfte Evinde asılı olan ‘Yoldur, kültüre mutfaktan girilir; bu köfteyi ölü yese dirilir’ yazısı, müşterilerin ilgisini çekiyor. Yazıyı beğenenler kadar, eleştirenler de oluyor

Konya'nın kendine özgü birçok lezzeti bulunuyor. Etliekmek, sacarası, furun kebabı, düğün pilavı, bamya ve arabaşı çorbası gibi birçok tatlı, çorba ve yemek türü beğenilerek tüketiliyor. Bunun yanı sıra, Konya'da çok sayıda da tarihi lezzet mekânı bulunuyor. Bu mekânlardan biri de Tarihi Asmaaltı Köfte Evi. 58 yıldır şehirde hizmet veren dükkân Konyalıların yoğun ilgisini görüyor. Dükkânda asılı olan bir yazı ise görenleri şaşırtıyor. Tarihi Asmaaltı Köfte Evi İşletme Sahibi Medet Özdur, 'Yoldur, kültüre mutfaktan girilir; Bu köfteyi ölü yese dirilir' yazısının hikayesini Merhaba Gazetesi'ne anlattı.

2-3-960x640.jpg

YILLARDIR DÜKKANDA ASILI ŞEKİLDE DURUYOR

Mevlana Caddesi ile Aziziye Caddesi’nin kesiştiği noktada bulunan Tarihi Asmaaltı Köfte Evinde kuzu ve dana kıyma karışımlı köfte yapıyor. Konya'da köfte denince akla ilk burası geliyor. Lokantaya asılan bir yazı ise dikkatleri üzerine çekiyor. ‘Yoldur, kültüre mutfaktan girilir; Bu köfteyi ölü yese dirilir’ cümlesi, yıllardır dükkâna asılı bir şekilde duruyor. Bazı müşteriler, sırf fotoğraf çektirmek için lokantayı ziyaret ediyor.

2-4-960x640.jpg

‘BU KÖFTEYİ ÖLÜ YESE DİRİLİR’

Tarihi Asmaaltı Köfte Evi İşletme Sahibi Medet Özdur, yazının Konyalılar tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Özdur, yazının hikayesinin ana kahramanının ise Konya tanınmış isimlerinden Fevzi Halıcı olduğunu dile getirdi. Özdur, “Konya kültürüne ciddi katkılar sunan ve şehrin lezzetlerini dünyaya tanıtan Fevzi Halıcı, tanıdığımız ve değer verdiğimiz insanlardan biriydi. 1990’lı yıllarda arkadaşıyla birlikte bizim dükkâna geldi. Köfteyi yedikten sonra şu sözü söyledi; ‘Yoldur, kültüre mutfaktan girilir; Bu köfteyi ölü yese dirilir.’ Arkadaşına bu yazının duvara asılmasını istediğini söyledi. Biz de bu sözü işletmemize astık. 30-35 yıldır bu yazı duvarda asılı. Yazıyı gören müşteriler hemen fotoğraf çektiriyor. Beğenenler fazla. Eleştirenler de oluyor. Merhum Fevzi Halıcı, bu sözü çok derin bir anlamla söyledi. Anlamak için biraz düşünmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

2-5-960x640.jpg

58 YILDIR KÖFTE YAPIYORLAR

58 yıldır Konya'ya hizmet verdiklerinin altını çizen Özdur, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: “Baba mesleğimizi yapıyoruz. Köftemiz çok lezzetlidir. Kuzu ve dana kıymayı karıştırarak köftelerimizi yaparız. İşimizi severek yapıyoruz. Müşteri memnuniyeti bizim için çok önemli. İş yerimiz Mevlana Caddesi ile Aziziye Caddesi'nin kesiştiği yerde. Tüm Konyalıları Tarihi Asmaaltı Köfte Evine bekliyoruz.”

ALİ GÖZEN

Kaynak:ALİ GÖZEN 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum