Konyalılar Afrin Kahramanını unutmadı

Konyalılar Afrin Kahramanını unutmadı

2018 yılında Zeytindalı Harekâtı operasyonunda teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç, şehadetinin 6. Yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı

20 Ocak 2018 tarihinde Suriye’nin Afrin bölgesine düzenlenen Zeytindalı Harekatı operasyonunun 41. Gününde 1 Mart 2018’de 8 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç, şehadetinin 6.yıldönümünde Konya Şehitliği’nde bulunan mezarı başında dualarla anıldı.

whatsapp-gorsel-2024-03-01-saat-16-11-38-ce32a5c0.jpg

Şehit Abdullah Taha Koç’u anma programına Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Süleyman Ege, Şehit Aileleri Derneği Konya Şube Başkanı Başkanı Recep Pekdemir, şehidin ailesi, yakınları ve silah arkadaşları da katıldı. Anma programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile ilahilerle devam etti. Anma programı sırasında Şehit Abdullah Taha Koç’un yakınları ve silah arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

sehit-ast-cvs-abdullah-taha-koc-01-03-2018-evvelce-v0-07djloqzxqlc1.webp

TARİHE GEÇEN TELSİZ KONUŞMASINI YAPMIŞTI

Şehit Abdullah Taha Koç, teröristlerle çıkan çatışmada telsizden “Komutanım jetlerimiz tepenin yamacını vursun, biz zaten emniyetimizi aldık. Gerekirse biz burada şehit olalım, bu hainler de burada gebersin” diyerek, yıllarca unutulmayacak bir kahramanlık örneği sergilemişti. 8 silah arkadaşı ile birlikte Raco beldesinde Keltepe’de destan yazan Şehit Abdullah Taha Koç, şehadetinin 6.yıldönümünde unutulmadı.

whatsapp-gorsel-2024-03-01-saat-16-11-34-908339db.jpg

ŞEHADETİNDEN BİR HAFTA ÖNCÜ OKUDUĞU ŞİİRLE ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Anma programının ardından konuşan Şehit Abdullah Taha Koç’un babası Ahmet Koç, şunları söyledi: “Rabbime hamd olsun bize şehit babası olmak nasip oldu. Abdullah Taha şehit olmadan bir hafta önce Şair Erdem Beyazıt’ın ‘Ölüm bize ne uzak bize ne yakın ölüm, ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ölüm’ şiirini okumuştu. Abdullah Tahamızı bu şiirle ve şehadetiyle tüm Türkiye tanıdı.

abdullah-taha-koc-001.jpg

Oğlumuz imanlı ve vatansever bir insandı. Türkiye’nin her tarafından bize mektuplar telefonlar geliyor. Hiç tanımadığımız insanlar bizim acımıza ortak oluyor. Oğlumuzun şehadetinden üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen hala bizi arıyorlar, halimi hatırımızı soruyorlar. Büyük bir aile gibi olduk.”

abdullah-taha-koc4.jpg

ŞEHİT BABASI OLMAK ONUR VERİCİ BİR DUYGU

Oğlu Abdullah Taha Koç ve silah arkadaşlarının Afrin’de kahramanca savaştığını dile getiren Ahmet koç, “Hatta Abdullah Taha’nın komutanlarının deyişi ile Afrin, Abdullah Taha sayesinde alınmıştır. Ki çatışma bölgesinde Abdullah Taha ve beraberindekiler geri çekilseler idi 80 kadar şehit verilecekti. Abdullah Taha’nın cenazesi Konya’ya geldiğinde tabutu ben omuzladım. Ve ülkemizin ve milletimizin düşmanlarımıza bir mesaj verdim. Şehit babası olmak çok güzel bir duygu. Gerçekten herkese nasip olmaz. Bugün genç askerler beni arıyorlar Ahmet Amca biz Abdullah Taha abimizin izindeyiz diyorlar. Bu gurur o kadar büyük ki anlatamam. Ben oğlumu bu vatan için şehit verdim. Tabutunu bizzat omzumda taşıdım. Bin oğlum olsa binini de omzumda taşırım.” Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Süleyman Ege de vatan için canlarını feda eden şehitlerin aziz hatırasına ve onların geride bıraktıklarına sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek, “Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Onlara her zaman vefa ve minnet borçluyuz. Kahraman şehidimiz Abdullah Taha Koç’u şehadetinin 6.yıldönümünde rahmetle anıyorum. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum