"Konyalı vatandaşlarımızın keyfi davranma hakkı yok"

"Konyalı vatandaşlarımızın keyfi davranma hakkı yok"

İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, Konya'da vaka sayısının yüksek olmasının kentin ekonomisini, turizmini de etkilediğine vurgu yaparak, "Tablo bu kadar ağır iken şehrimizde vatandaşlarımızın keyfi davranma hakkı ve lüksü yoktur" dedi.

İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, yaptığı açıklamada Konya'nın COVİD 19 salgınında en çok vakanın görüldüğü üçüncü kent olduğunu belirterek, "Şehrimiz nüfus itibarıyla ülkemizin 7. büyük şehri olmasına rağmen COVİD 19 vakalarında maalesef sürekli ilk beş il içinde yer almakta. Son açıklanan verilerde ise İstanbul ve Ankara'nın ardından üçüncü sırada yer almıştır" dedi. Yaşamını yitirenlerin sayısındaki artışa da dikkat çeken Başkan Tozoğlu, "Geçtiğimiz yıllarda bu dönemde il merkezinde vefat eden hemşehrilerimizin sayısı 10 civarlarında iken bu yıl bu sayılar ne yazık ki 30'lar seviyesine seyretmektedir.  Doğrudan veya dolaylı olarak bu sayılar COVİD 19'un şehrimizdeki etkisini göstermektedir" ifadelerini kulandı. 

ESKİ ALIŞKANLIKLARIMIZI TERK ETMEDİĞİMİZ SÜRECE NORMALLEŞEMEYİZ

Tedbirlere uyulması çağrısı yapan Başkan Av. Gökhan Tozoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Tablo bu kadar ağır iken şehrimizde vatandaşlarımızın keyfi davranma hakkı ve lüksü yoktur. Düğünlerde, taziyelerde, ziyaretlerde ortaya çıkan tablolar çok üzücüdür. Ortaya çıkan bu algı şehrimizin ekonomisini, turizmini de etkilemektedir.  Eski alışkanlıklarımızı terk etmediğimiz sürece normalleşmenin kısa sürede gelmeyeceği açık iken kendimizi ve çok daha önemlisi etrafımızdaki tanıdığımız veya tanımadığımız insanları riske atma hakkımız yoktur. 

Beklentimiz vatandaşlarımızın etkili tedbirler uygulaması, şehrimizi idare edenlerin de tedbirlere uyulup uyulmadığını denetlemesi ve uymayanlar hakkında gerekli yaptırımları uygulamasıdır. Aksi hal hepimizi üzmektedir."

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.