Konyalı ünlü firmanın kaderi bu tarihte belli olacak! Konkordato ilan etmişti
Türkiye'de artan girdi maliyetlerinden dolayı birçok firma konkordato ilan ediyor. Borçlarını düzenli ödeyenler konkordato sürecini başarıyla tamamlıyor. Ödeyemeyenler ise iflas ediyor. Konya en çok konkordato ilanının duyurulduğu illerden birisi olarak biliniyor.

Konya'da robot otomasyon alanında faaliyet gösteren fabrika 14 Şubat 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere konkordato ilan etmişti. Firma hakkında 1 yıl kesin mühlet kararı verildi. Robomax Robot Otomasyon İnovasyon Mühendislik ve Makina İmalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi ile ilgili yeni mahkemenin tarihi belli oldu. Buna göre 30 Ocak 2026 tarihinde firmanın kaderi belli olacak.

T.C. Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığından duyuru:
Mahkememizin 2024/719 Esas sayılı dosyasında davacı Robomax Robot Otomasyon İnovasyon Mühendislik ve Makina İmalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi - (Selçuk Vergi Dairesi No:7351429284 - Konya Ticaret Sicil No:55336) konkordato davasının duruşması 30.01.2026 günü saat 10:30'da Mahkememizin duruşma salonunda yapılmasına karar verilmiştir.
Konkordato talebine itirazı olanların, itiraz sebeplerini duruşma gününden en az 3 gün önce yazılı olarak mahkememize bildirmek kaydıyla duruşmada hazır bulunabilecekleri, itirazların da duruşmada değerlendirileceği tebliğ ve ilan olunur.
Kaynak:Haber Merkezi




