Konya'da yeni tesis inşa edildi

Konya'da yeni tesis inşa edildi

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, göreve geldikleri günden bu yana Karatay için çalıştıklarını belirterek; “Son 4,5 yılda Karatayımıza işlevsel ve modern mimariye sahip aile sağlığı merkezleri ve tesisleri kazandırdık” ifadelerini kullandı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, göreve geldikleri günden bu yana Karatay için çalıştıklarını belirterek; “Son 4,5 yılda Karatayımıza işlevsel ve modern mimariye sahip aile sağlığı merkezleri ve tesisleri kazandırdık” ifadelerini kullandı.

Karatay Belediyesi’nin hayırsever İlker Yiğit’in de katkılarıyla Karakulak Mahallesi’ne kazandırdığı Karatay Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi’nin resmi açılışı gerçekleştirildi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, açılış için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde özellikle son 21 yılda Türkiye’nin sağlıkta adeta çağ atladığına vurgu yaptı.

Başkan Hasan Kılca; “Karatay Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana, tüm hemşerilerimize hizmet ulaştırmak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz” dedi.

3-1.jpg

MODERN MİMARİYE SAHİP TESİSLER

Kılca, sözlerini şöyle tamamladı: “Belediyeler olarak gerek sağlık hizmetleri gerekse eğitimle ilgili hizmetler bizlerin doğrudan görevi değil. Ama bu hizmetler için Büyükşehir Belediyemiz ve merkez ilçe belediyelerimizle birlikte dört elle sarılıyoruz. Belediye olarak bu çıtayı ileriye taşımak adına İl Sağlık Müdürlüğümüze tam destek vermeyi sürdürüyoruz. Bu kapsamda son 4,5 yılda Selim Sultan Aile Sağlığı Merkezimizi, Nakipoğlu Karatay Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezimizi tamamlayarak müdürlüğümüze teslim ettik. Yine Hayıroğlu Sağlık Evi’ni tamamladık. Sedirler, Akabe ve Doğuş Mahallelerimizde yaptığımız protokollerle yeni sağlık merkezlerinin inşaatları ise devam ediyor. Bugün de Karakulak Mahallemize Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezimizi kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Hayırsever hemşehrimiz İlker Yiğit’in katkılarıyla temelini attığımız bu tesis vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Bu vesileyle hayırsever hemşehrimize şükranlarımı sunuyorum. Merkezimiz ilçemize çok yakıştı. Bu tür merkezler bölgemizin kentsel dönüşümüze de ivme kazandıracaktır. Tesisin bugünkü güncel maliyeti yaklaşık 20 milyon liradır. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum ki bu yatırımımız da, göreve geldiğimizden beri yaptığımız bütün yatırımlarımız gibi, tamamen kendi öz kaynaklarımızla yaptığımız bir yatırım.”

SADAKA-İ CARİYE DEFTERİNİN KAPANMAMASINA VESİLE

Hayırsever İlker Yiğit, yaptığı konuşmada; “Yapılan bu tür hizmetler, sadaka-i cariye yani amel defterinin kapanmamasına vesile olmasıdır. Bizler de inşallah böyle bir dua kapısının açık olacağı ve babama bir hayır yapmış olduk. Bunu İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Karatay Belediyemizin işbirliğiyle gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da “Konya birçok konuda olduğu gibi hayırseverleri ile de öne çıkmış bir şehir. Büyük katkıyı da Karatay Belediyemiz ortaya koyarak Konya’ya, Türkiye’ye örnek böyle bir tesis ortaya çıkarılmış oldu. İnşallah ihtiyaç olmasın ama ihtiyaç olduğu zaman bu aile sağlığı merkezimiz her türlü fiziki şartlarıyla bölgemize hizmet edecek bir yapıya kavuşmuş oldu” ifadelerini kullandı.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN GÜZEL BİR ÜRÜNÜ

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise; merkezin Konya’daki birlik ve beraberliğin çok güzel bir ürünü olduğunu ifade etti.
Vali Vahdettin Özkan; “Karatay Belediyemizin ve hayırseverin katkılarıyla böyle bir hizmetin yapılması ayrı bir kıymeti var. Bu da Konya’nın bereketidir” dedi.

2377 metrekare arsanın 1080 metrekarelik inşa alanına sahip aile sağlığı merkezi 20 milyon liraya mal oldu. Merkezde; 5 doktor odası, 5 hemşire odası, Gebe İzleme Odası, Aşı ve Bebek İzleme Odası, Tıbbi Müdahale Odası, Laboratuvar ve çok amaçlı bir de salon bulunuyor.

Merkezin açılış programına ayrıca; Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Başkanı Seyit Özcan, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, MHP Karatay İlçe Başkanı Sebahattin Küçükdoğru, Hayırsever İlker Yiğit, AK Parti Karatay İlçe Teşkilat mensupları, muhtarlar, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, doktorlar, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum