Konyalı Ünal Karaman, İYİ Parti Konya'dan aday adayı oldu

Konyalı Ünal Karaman, İYİ Parti Konya'dan aday adayı oldu

Trabzonspor'un eski futbolcusu ve teknik direktörü Ünal Karaman, memleketi Konya'dan İYİ Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Trabzonspor'un eski futbolcusu ve teknik direktörü Ünal Karaman, memleketi Konya'dan İYİ Parti'den milletvekili aday adayı oldu. Trabzonspor'un efsane isimlerinden Ünal Karaman, milletvekili olmaya karar verdi. Karaman, başvurusunu yaptı. MHP'nin aday olması için teklif götürdüğü iddia edilen Karaman'ın memleketi Konya'dan İYİ Parti milletvekili aday adayı olduğu öğrenildi. TFF 1. Lig ekibi Göztepe ile 2021 yılının ağustos ayında yolları ayıran Karaman, herhangi bir takımda çalışmıyordu. Karaman'a parti rozetini ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taktı.

unal-karaman-son-2-mk8q-cover.jpg

ÜNAL KARAMAN KİMDİR?

Ünal Karaman, 29 Haziran 1966 yılında Konya'da doğdu. İlk olarak Konyaspor genç takımında forma giydi. 1984'te Gaziantepspor'a transfer oldu. İlk kez bu takımda, üstelik 2. Lig'de oynarken Türkiye milli futbol takımı formasını giyen Ünal Karaman, 1987 yılında Malatyaspor'a transfer oldu. Daha sonra farklı takımlarda da forma giyen Karaman, 2000 yılında futbolu bıraktı. 2000-2004 yılları arasında Türkiye milli futbol takımı yardımcı antrenörlüğü görevinde bulunan Karaman, 2007 yılında Konyaspor'u çalıştırmaya başladı. 2008 yılında Ankaragücü'nün başına geçti. Birçok takımı çalıştıran Karaman, 2020 tarihinde Trabzonspor'un teknik direktörlük görevinden istifa etti. Daha sonra Çaykur Rizespor takımının başına geçti. 2021 yılında ise Göztepe'nin teknik direktörlük görevine getirildi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum