Konyalı uçmayı sevdi

Konyalı uçmayı sevdi
Birkaç ay öncesine kadar sadece Türk Hava Yollarının (THY) sefer yaptığı Konyada, Anadolu Jet ve Pegasus Hava Yollarının da uçmaya başlamasıyla fiyatlar düştü, sefer sayıları arttı, yolcu sayısında da büyük artış yaşandı

2009’un Kasım ayına kadar Konya’ya sadece THY uçak seferleri vardı. Hem seferlerin az olması hem de fiyatların yüksek olması eleştiri konusu olmuştu. Yolcu talebinin fazla olması Pegasus Hava Yolları ve Anadolu Jet’i harekete geçirdi. Kasım ayı başı itibariyle iki firma da Konya-İstanbul arası uçuşlarına başladı.
GÜNDE TOPLAM 5 SEFER YAPILIYOR
1998’den beri hac ve umre turlarının yanı sıra uçak bileti satışı da yapan Sehavet Turizm Sahibi Mustafa Çakmakçı, Konya-İstanbul arası THY, Anadolu Jet ve Pegasus Hava Yolları’nın uçuş yaptığını hatırlattı. THY ve Pegasus’un günlük 2 sefer, Anadolu Jet’in ise 1 olmak üzere günde toplam 5 uçuşun olduğunu aktaran Mustafa Çakmakçı, seferler ve uçuş saatleriyle ilgili şunları söyledi: “Türk Hava Yolları, Konya’dan İstanbul’a Pazartesi, Cuma ve Cumartesi günleri sabah 07:00’de uçuyor. Ayrıca haftanın her günü sabah saat 09:10’da ve akşam 20:50’de İstanbul’a uçuyor. THY’nin İstanbul’dan dönüşü ise her gün sabah saat 07:10’da. 18:50’de yine İstanbul’dan Konya’ya uçuyor. Ayrıca Perşembe, Cuma ve Pazar günleri de 22:20’de Konya’ya geliyor. THY, Atatürk Havalimanı’na iniyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’na inen Anadolu Jet ise her gün akşam 20:15’te İstanbul’a gidiyor, yine her gün 18:30’da da Konya’ya dönüyor. Pegasus Hava Yolları da Sabiha Gökçen’e iniyor. Salı hariç haftanın her günü sabah saat 08:10’da Konya’dan İstanbul’a gidiyor. Yine Konya’dan İstanbul’a akşamları Perşembe hariç her gün 20:45’te gidiyor. İstanbul’dan Konya’ya gelişi de Salı hariç her gün sabahları saat 06:40 ile akşamları 19:45’te.”
Uçak bileti fiyatlarını da aktaran Mustafa Çakmakçı, THY’nin 79, Anadolu Jet’in 49 ve Pegasus’un da 48 TL olduğunu söyledi. Mustafa Çakmakçı, Konyalı vatandaşların, uygun olması nedeniyle daha çok Sabiha Gökçen’e inen Anadolu Jet ve Pegasus’u tercih ettiklerine işaret etti.
48 TL’YE İSTANBUL, 8 TL’YE HAVAALANI
Uçak bileti fiyatlarının cazip olmasına rağmen Konya Havalimanı’na ulaşımda sıkıntı yaşanıldığına dikkat çeken Mustafa Çakmakçı, havaalanına servis yapan Havaş’ın 8 TL ücretinin vatandaşlar tarafından fazla görüldüğünü, belediye otobüslerinin saatleri de ayarlanıp sefer yapılmasını istediklerini aktardı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.