Konyalı profesöre Kosova’dan plaket

Konyalı profesöre Kosova’dan plaket

Kosova'nın başkenti Priştine'den Bilkent Üniversitesi’nin Konyalı öğretim üyesi Prof. Dr. Rasim Özyürek'e Türkçeye katkısından dolayı teşekkür plaketi verildi.

Uzun yıllar Uluslararası Türk Dil Kurultayı’nı organize eden Bilkent Üniversitesi Bölge Ülkeleri Kurs Programları Direktörü Prof. Dr. Rasim Özyürek’e Kosova’dan teşekkür plaketi geldi. Plaketin Kosova bağımsızlık günü verilmesi ise Prof. Dr. Rasim Özyürek için ayrı bir onur ve gurur kaynağı oldu.

2-2-3.jpg

KONYA İLE KOSOVA’NIN GÜÇLÜ BAĞLARI VAR

Balkanlardaki ve özellikle Kosova’daki Türk toplumunun Türkiye ile derin bağlara sahip olduğunu dile getiren Prof. Dr. Özyürek, “Yıllardır düzenlediğimiz Türk Dil Kurultayı’nı geçtiğimiz yıllarda Kosova’da gerçekleştirdik. Orada yaşayan soydaşlarımızın varlığı bizlere güç veriyor ve bizim Balkanlara sık sık gelmemiz onları umutlandırıyor. Kosova’nın başkenti Priştine’de, Prizren’de Türkçe hala yaygın olarak konuşulan bir dil. Memleketim Konya ile Kosova arasındaki tarihsel ve kültürel bağları da çok iyi biliyorum. Evlad-ı Fatihan’ın yanında olmaya devam edeceğiz. Şahsıma verilen bu şilt beni onore etmiştir. Kosova’nın bağımsızlığını kutluyor, kültürel ilişkilerimizin daha da gelişmesini umut ediyorum” dedi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:İbrahim Büyükeken

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.