Konyalı pehlivanlar gurur kaynağı oldu

Konyalı pehlivanlar gurur kaynağı oldu

Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen Henri Deglane Fransa Grand Prix'sinde düzenlenen güreş şampiyonasında Konyalı milli güreşçiler Abdurrahman Altan ve Osman Yıldırım şampiyon oldu

Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen Henri Deglane Fransa Grand Prix'sinde Konyalı sporcu Abdurrahman Altan 63 kiloda birinci olarak altın madalyanın sahibi oldu. Altan, 19-25 Nisan 2021 tarihleri arasında Polonya'nın Warsaw şehrinde yapılacak olan Büyükler Avrupa Şampiyonası için milli takımı temsil etme hakkı kazandı.

Ayrıca Hırvatistan'ın başkenti Zagrep'de düzenlenen Uluslararası Zagrep Open Grekoromen Güreş Turnuvasında ise son dönemde yıldızı parlayan Konyalı milli güreşçi Osman Yıldırım 130 kiloda ilk sırayı aldı. Yıldırım, bu yıl Konya'da yapılacak olan 5.İslami Dayanışma Oyunları için milli takımdaki yerini sağlamlaştırdı.

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Grekoromen Güreş Milli Takımı, 6 altın, 4 gümüş, 4 bronz madalya kazanarak, topladığı 305 puanla takım halinde şampiyon olurken, Azerbaycan 160 puanla ikinciliği, Fransa 151 puanla üçüncülüğü elde etti.

Organizasyonda ev sahibi Fransa ve ABD, Azerbaycan, Gürcistan, Almanya, Polonya mücadele ederken Grekoromen Güreş Milli Takımı'nda olimpik sporcular Rıza Kayaalp ve Cenk İldem yer almadı.

Grekoromen Milli Takım sporcularının organizasyonda aldığı madalyalar şunlar:

Altın madalya: 55 kilo Şerif Kılıç, 60 kilo Kerem Kamal, 63 kilo Abdurrahman Altan, 72 kilo Selçuk Can, 77 kilo Fatih Cengiz, 82 kilo Emrah Kuş

Gümüş madalya: 55 kilo Elçin Ali, 63 kilo Mehmet Çeker, 77 kilo Yunus Emre Başar, 87 kilo Metehan Başar

Bronz madalya: 55 kilo Ekrem Öztürk, 63 kilo Fatih Üçüncü, 72 kilo Cengiz Arslan, 82 kilo Salih Aydın.

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.