Konyalı olmak şükür vesilemdir

Konyalı olmak şükür vesilemdir

Kendisini yakından tanıyan arkadaşlarının, sıkı bir Konya Milliyetçisi olduğunu bildiğini söyleyen Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, “Özellikle Konya dışına çıkınca, memleketimizin değerini daha iyi anlıyoruz” dedi

Merhaba Gazetesi, Konyalı olup da başka şehirde yaşayan Konyalı bürokratların ve kıymetli isimlerin Konya sevgisini sayfalarına taşıyor. Bu kapsamda Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Merhaba Gazetesi’ne Konya sevgisini anlattı.

“BAMYA ÇORBASI BENİM FAVORİM”

1990 yılında Konya İHL’den mezun olunca aynı yıl, üniversite sınavında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü kazandığını, Eylül ayında Siyasal’a kayıt yaptırdığını ve Ekim ayında okulların açılmasıyla birlikte çok sevdiği memleketi Konya’dan ayrıldığını ifade eden Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, “Konya’mızın mutfağı çok zengindir, Selçuklu-Osmanlı mutfağıdır. Özellikle düğün, davet ve iftar sofralarının vazgeçilmezi Bamya Çorbasını Konya dışında çok bulamıyoruz, o yüzden Bamya Çorbası benim favorim. Sonra Tandır Kebabı, bir Konya klasiği olan etliekmek, tirit, paça sevdiğim lezzetler arasında yer alır” dedi.

MEMLEKET ÖZLEMİMİ GİDERMEYE ÇALIŞIYORUM

 “1990 yılında yüksek öğrenim nedeniyle Konya’dan ayrıldıktan sonra bende memleketimize olan özlem daha da arttı” diyen Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, “Öğrenciliğimde vize ve final sınavları bittiğinde ilk fırsatta kendimi Konya’ya attığımı hatırlıyorum. Ne hikmetse, Konya’ya her geldiğimde benliğimi  bir huzur duygusu kaplıyor, kendimi rahat ve güvende hissediyorum. Konya’mızın manevi atmosferi beni sarıp sarmalıyor. Kaymakam olduktan sonra, özellikle doğu hizmetini ifa ederken yılda bir defa gelebiliyordum. Ancak Aksaray’da, Nevşehir’de, Kırşehir’de ve Ankara’da çalışırken hemen hemen her ay Konya’ya gitme imkanım oldu. Şimdi 1,5 veya iki ayda bir Konya’ya gelip gidiyor, memlet özlemini gidermeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.

img-2138.jpg

KONYA’MIZI HER FIRSATTA ANLATIYORUM

Çiftçi, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konya gibi Anadolu’nun bağrında, orta yerinde, Selçuklu’nun başkenti bir şehirde doğmak, memleketimizin manevi havasını doya doya teneffüs etmek, bir Konya evladı olarak benim için her zaman bir iftihar vesilesi olmuştur. Beni yakından tanıyan arkadaşlarım, sıkı bir Konya Milliyetçisi olduğumu bilirler. Özellikle Konya dışına çıkınca, memleketimizin değerini daha iyi anlıyoruz. Konyalı olmak benim için  her zaman bir şükür vesilesi olmuştur. Konya’mızın bir Selçuklu Pay-i tahtı ve Mevlana Diyarı kadim bir şehir olduğunu,bizi biz yapan değerleri temsil eden bir kimliği olduğunu, tarım, sanayi ve turizm alanında ülkemiz için ne kadar önemli bir kent olduğunu her vesileyle  anlatıyorum, şehrimizi tanıtmak için çabalıyorum. Nasıl ki insanın ailesine, arkadaşlarına, akrabalarına, vatanına karşı görevleri varsa, doğduğu, büyüdüğü, ekmeğini yediği, havasını teneffüs ettiği beldesine karşı da görevleri  vardır. Bu görev; şehrini en iyi şekilde temsil etmek, tanıtmak, gelişip ilerlemesi için çaba göstermek, imkanlar ölçüsünde beldesine faydalı olmaya çalışmaktır, diye düşünüyorum.”

MUSTAFA ÇİFTÇİ KİMDİR?

1970 yılında Konya'nın Çumra İlçesinde doğdu. 1990 yılında Konya İHL’den mezun oldu. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. 1996 yılında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 85. Dönem Konya Kaymakam Adayı olarak meslek hayatına başladı. 1998 yılında 8 ay süreyle İngiltere'ye gitti. 1999 yılında Milli Güvenlik Akademisinden mezun oldu. Aksaray-Gülağaç, Erzurum-Tekman, Nevşehir-Derinkuyu, Bitlis-Adilcevaz ve Kırşehir-Kaman İlçelerinde Kaymakamlık, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanlığı yaptı. TBMM’de Özel Kalem Müdürlüğü ve Başkan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu. 2007 Yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünde Yüksek Lisans çalışmasını tamamladı, 2011 yılında da Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 2012 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi SBE Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında başka bir yüksek lisans çalışmasını tamamlayan Mustafa ÇİFTÇİ, A.Ü. Adalet Bölümünü, İktisat Fakültesini ve Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. Halen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenim hayatını devam ettiriyor. "İnsan öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır; öğrenmeyi terk eden kişi yirmisinde de olsa, sekseninde de olsa yaşlıdır” felsefesini benimseyen Vali Çiftçi, İngilizce ve Arapça bilmektedir. 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile ilimize atanarak 06.11.2018 tarihinde Çorum Valiliği görevine başlayan Vali Çiftçi evli ve üç çocuk babasıdır.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.