“Konyalı olduğumu gururla söylüyorum”

“Konyalı olduğumu gururla söylüyorum”

'Nerelisin' diye sorulduğu zaman gururla 'Konyalı' olduğunu söylediğini ifade eden Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Konyalı Bilal Dikmen, “Konyalı olduğumu her yerde gururla ifade ediyorum” dedi

Merhaba Gazetesi, Konyalı olup da başka şehirde yaşayan Konyalı bürokratların ve kıymetli isimlerin Konya sevgisini sayfalarına taşıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Konyalı Bilal Dikmen, Konya sevgisini, Konya'nın kültürel ve tarihi zenginliğini Merhaba Gazetesi'ne anlattı.

“ANNEMİN ELİNİ ÖPEREK HAYIR DUASINI ALIRIM”

1991 yılında Çevre Bakanlığı'nda işe başladığını, ilk olarak Konya'dan bu nedenle ayrıldığını aktaran Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Konyalı Bilal Dikmen, Konya'nın en çok etliekmeğini, bamya çorbasını, su böreğini, yaprak sarmasını, kuru fasulyesini ve özellikle de düğün pilavını çok sevdiğini kaydetti. Konya ile hiçbir zaman bağını koparmadığını ifade eden Genel Müdür Bilal Dikmen, “Zamana göre değişiyor ama müsait oldukça, ayda birden az olmamak üzere Konya’yı ziyaret ediyorum. Annemin elini öperek hayır duasını almayı ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

KONYA MİSAFİRPERVERLİĞİ İLE TANINAN BİR İLDİR

Konyalı olman kendisi için özel bir durum olduğunu vurgulayan Dikmen, daha sonra şunları dile getirdi: “Konya, Belde-i Muhayyere (Hayalleri Süsleyen) bir şehirdir. Konya, sevgiyi tanımlamaktır. Konya demek, muhabbet demektir. Konya demek, dostluk demektir. Yine Konya demek, paylaşmak demektir. Konya demek, ihtiyaç sahibine el uzatmaktır. Ayrıca Konya misafirperverliği ile tanınan bir ildir. Konya halkı, misafirperverdir.”

KONYALI OLDUĞUMU GURURLA SÖYLÜYORUM

Konya'nın derin bir tarihinin, köklü bir geçmişinin, sağlam bir kültürünün olduğunu da vurgulayan Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Konyalı Bilal Dikmen, şu cümlelerle konuşmasını noktaladı: “Konyalı olduğumu her yerde gururla ifade ediyorum. Şehrimizin güzelliklerini, köklü geçmişini anlatıyorum. Hz. Mevlana gibi bir değerimiz var, onun mesajlarını insanlarla paylaşıyorum. 'Nerelisin' diye sorulduğu zaman da gururla 'Konyalıyım' diyorum ve söze başlıyorum.”

calistay-3.jpeg

BİLAL DİKMEN KİMDİR?

01/10/1963 tarihinde Konya’da doğdu. İlk, orta, lise ve üniversite öğrenimini Konya’da tamamladı. 1983 yılında lisans eğitimine başladığı Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 1987 yılında “Ziraat Mühendisi” olarak mezun oldu. Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Bilimleri Anabilim Dalında başladığı yüksek lisans eğitimini 2001 yılında tamamladı. Temmuz 1989 – Kasım 1991 tarihleri arasında “Tarım İlaçları Ticareti ve Çiftçilere Danışman” olarak görev yaptı. 1991 – 2003 yılları arasında Çevre Bakanlığında Mühendis olarak görev yaptı. 2003 - 2012 yılları arasında Çevre ve Orman Bakanlığında Mühendis olarak görev yaptı. Ocak 2012 – Haziran 2013 yılları arasında Çevre ve Orman Bakanlığı ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak görev yaptı. Haziran 2013 – Ağustos 2013 yılları arasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğünde Mühendis olarak görev yaptı. Ağustos 2013 – Ocak 2017 yılları arasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak görev yaptı. Ocak 2017 – Temmuz 2018 yılları arasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Temmuz 2018 – Ağustos 2018 yılları arasında Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2018 yılı Ağustos ayında Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü olarak atanan ve halen bu görevi sürdüren Bilal Dikmen evli ve iki çocuk babasıdır.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.