Konyalı öğretmenler Çadırkent’te gönüllü

Konyalı öğretmenler Çadırkent’te gönüllü

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü ilk gönüllü öğretmen grubunu 13-19 Mart günlerin arasında deprem bölgesine gönderdi. Konyalı öğretmenler Çadırkent Mehmetçik Okulu’nda ders anlatmaya başladı

Milli Eğitim Bakanlığı deprem bölgelerinde eğitimin tekrar başlaması için çalışmalar başlattı.

Bakanlık bünyesinde çalışan öğretmenler gönüllü olarak bu programa katılıyor.

Bu kapsamda Konya Milli Eğitim Müdürlüğü ilk gönüllü öğretmen grubunu 13-19 Mart günlerin arasında deprem bölgesine gönderdi.

whatsapp-image-2023-03-20-at-11-13-40.jpeg

Deprem bölgesinde kurulan Çadırkent Mehmetçik Okulu’nda öğretmenler, öğrencilerin tekrar sosyal hayata alışmaları için ders anlatmaya başladı.

HATAY KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

Bu programa gönüllü olarak katılan Şehit Mehmet Lütfi Gülşen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Erdal Handemir okul bünyesinde "Hatay Kardeşlik Köprüsü" kapsamında toplanan kitap, kalem, defter, kırtasiye yardımlarını bölgeye ulaştırdı.

whatsapp-image-2023-03-20-at-11-00-00.jpeg

Hatay’ın Defne ilçesinde Hidropark’ta kurulan Çadırkent Mehmetçik Okulu’nun sınıflarında ilk, orta ve lise kademesinde eğitim başladı. Konya gönüllü öğretmenlerinin organize ettiği eğitim öğretim programına 300 öğrenci ile başlandı, kısa zamanda sayı 1300’e ulaştı.

Gönüllü öğretmenlerden Erdal Handemir, bölgede öğrencilerin sosyalleşmesi için bu programın yıl boyunca devam etmesi gerektiğini söyledi.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.