Konyalı meşhur firma Kazakistan'a fabrika kuracak! Sektöründe Türkiye birincisi

Konyalı meşhur firma Kazakistan'a fabrika kuracak! Sektöründe Türkiye birincisi

Sektöründe Türkiye birincisi olan Konyalı firma Kazakistan'a fabrika kurma kararı aldı. Söz konusu firmanın yetkilileri yatırımla ilgili çalışmalara devam ediyor.

Türkiye sanayi üretiminde hızını artırmaya devam ediyor. Dünya genelinde birçok firmanın üretim için tercih ettiği ülkelerin başında Türkiye geliyor. Türk firmalarının en çok yatırım yaptığı ülkelerden birisi ise Kazakistan. Orta Asya’nın en büyük ekonomisi olan Kazakistan’da, hemen hemen her sektörde Türk şirketlerini görmek mümkün.

TÜRK FİRMALARI YATIRIM İÇİN YARIŞIYOR

Dedeman’dan Alarko’ya, Yıldırım Holding’den Eczacıbaşı’na, Yıldız Holding’den Koç Topluluğu’na, Anadolu Grubu’ndan Rixos’a kadar birçok Türk şirketinin faaliyet gösterdiği Kazakistan, KOBİ düzeyindeki şirketlerin de ilgi odağı oluyor.

akplas-2.jpg

FİRMA YETKİLİLERİ KAZAKİSTAN'A GİTTİ

Konya'da üretim yapan ve sektörün lideri olan bir firma ise Kazakistan'a yatırım yapma kararı aldı. Konya'da sulama sistemlerinin üretimini yapan Akplas, geçtiğimiz hafta Kazakistan’da üretim yapmak için yerel yönetimi ile bir araya geldi. Kazakistan’ın Türkistan Bölgesi yetkilileri ile yapılan görüşmede yatırım potansiyelleri, teşvikleri görüşüldü. Konya’da yapılan ilk görüşmenin ardından bu kez Türk şirketinin yöneticileri Kazakistan’a giderek yatırım fırsatlarını tekrar görüştüler.

akplas-3.jpg

KONYALI FİRMA BU ALANDA TÜRKİYE LİDERİ

1989 yılında yedek parça üretimi ile kurulan Akplas, 1995 yılında kelepçeli yağmurlama borusu üretimi ardından, 1998 yılında mandallı yağmurlama borusu ve ekipmanlarının tümünü üretmeye başladı.

akplas-1.jpg

Konya’da 16 bin 500 metrekarelik alana kurulu fabrikada 150 kişiyi istihdam eden Akplas, 2019’da ise 76 bin 800 metrekarelik Ilgın kentindeki yeni tesisini hayata geçirdi. Türkiye’nin en büyük damlama ve yağmurlama sulama ekipmanları üreticilerinden olan şirketin Pazar payı ise yüzde 40’a yakın. Şirket yıllık 28 bin ton polietilen hammaddesi işliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum