Konyalı meşhur firma halka arz oluyor! Borsa İstanbul'a başvuru yapıldı

Konyalı meşhur firma halka arz oluyor! Borsa İstanbul'a başvuru yapıldı

Konya'da birçok şirketi bünyesinde bulunduran Bera Holding yeni hamleler yapmaya devam ediyor. Holding bünyesinde yer alan Golda Gıda'nın halka arzı için Borsa İstanbul'a başvuru yapıldı.

Türkiye genelinde gıda sektöründe binlerce firma faaliyet gösteriyor. Bu firmalardan listenin en başında yer alanlar dikkat çekiyor. Konya, gıda markaları yönünden zengin bir şehir. Kentte Torku, Zade, Selva ve Golda gibi dev firmalar faaliyet gösteriyor. Son olarak Konya merkezli Bera Holding bünyesinde yer alan Golda halka arz için çalışmalara başlamıştı.

golda-2.jpg

1997 YILINDA FABRİKANIN TEMELLERİ ATILDI

Golda Fabrikası Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesi sınırları içerisinde, yaklaşık 1.078.000 milyon m2 açık alan ve 76.082 M2 kapalı alan üzerine kuruldu.10 şubat 1997 tarihinde temeli atılan tesis 27 yıldır aralıksız üretim yapıyor.

golda-6.jpg

HER YIL ON BİNLERCE TON ÜRÜN İŞLİYOR

Golda Gıda yıllık 80 bin ton buğday kırım kapasitesine, makarna yıllık 62 bin ton, un yıllık 90 bin ton buğday kırım kapasitesine, bakliyat yıllık 24 bin ton ve bisküvi - gofret - marshmallow ise yıllık 12 bin ton üretim kapasitesine sahip. Ayrıca 1000 başlık büyükbaş hayvancılık tesisi faaliyete geçmiş, yıllık 500 buzağı ve 5.5 milyon litre süt üretimi kapasitesi var. Karaman'ın en büyük tesisi olarak bilinen Golda örnek olmaya devam ediyor.

golda-8.jpg

GOLDA HALKA ARZ İÇİN BORSA İSTANBUL'A BAŞVURDU

Bera Holding, Golda Gıda'nın halka arzı için uzun süredir çalışma yapıyordu. Söz konusu çalışma kapsamında somut adım atıldı. Golda Gıda'nın halka arzı için Borsa İstanbul'a başvuru yapıldı.

golda-4.jpg

Bera Holding tarafından KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:

Şirketimiz bağlı ortaklığı Golda Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş paylarından bir kısmının yapılacak sermaye artırımına istinaden pay ihracı, bir kısmının ise Holdingimizin sahip olduğu paylardan olmak üzere ortak pay satışı suretiyle halka arz edilmesi işlemi kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri uyarınca hazırlanan başvuru dosyası 03.05.2024 tarihinde BORSA İstanbul A.Ş.'ye teslim etmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum