Konyalı masör şampiyon yapıyor

Konyalı masör şampiyon yapıyor

Eski milli güreşçi  Konyalı masör Ahmet Ergün basketbolda çalıştığı 4 takım ile Süper Lig sevinci yaşadı. Ergün başarısı ve şampiyonlukları ile  ligin aranan masörü haline geldi.

Eski milli güreşçi  Konyalı masör Ahmet Ergün spordaki ilginç hikayesi ile dikkat çekiyor. Türkiye Basketbol Liginde mücadele eden Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket'te görev yapan Ergün bu ligde 4. şampiyonluğunu yaşadı.

SPORA GÜREŞLE BAŞLADIM MİLLİ OLDUM 

Güreşle başladığı spordan basketbol masörlüğüne nasıl geldiğini anlatan Ahmet Ergün şunları söyledi: “12 yaşında güreş yapmaya başladım. Bu sporda milli formayı giyerek ülkemi temsil ettim. Daha sonra talihsiz bir sakatlık yaşadım güreşi bıraktım ve beden eğitimi öğretmenliği ile eğitime devam ettim. Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksek Okulu’nda okurken masörlük belgesini aldım. Daha sonra masör olan amcam Soner Ergün ve sevdiğim ağabeyim İbrahim Tunç’un yönlendirmesi ile basketbol ile tanıştım. O gün bugündür basketbolun içindeyim.”

230.jpeg

4. ŞAMPİYONLUĞUMU YAŞIYORUM   

Masör Ahmet Ergün, TBL'de çalıştığı takımlarla 4.kez Basketbol Süper Ligi'ne çıkma sevincini yaşadığını söyledi  Ergün: “ Basketbolda uzun yıllardır masörlük yapıyorum bu sezon Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket'in ING Basketbol Süper Lige çıktığı kadronun teknik heyetinde yer aldım ve 4. farklı takımla Süper Lig'e çıkma sevincini yaşadım. 2012 yılında Uşak Sportif, 2017 yılında Eskişehir Basket ve 2018 yılında da Afyon Belediyespor'da şampiyonluk sevinci yaşamıştım. Bu sazon aynı sevinci bu sezon Denizli'de yaşamak nasip oldu. Allah’a şükürler olsun  

Konyaspor Basket'te de iki farklı dönemde çalıştım altyapı milli takımlarda da zaman zaman görev alıyorum” dedi

FERHAT TÜRKOĞLU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.