Konyalı koleksiyoncu amcadan 251 şehidin hatırası için çok özel çalışma

Konyalı koleksiyoncu amcadan 251 şehidin hatırası için çok özel çalışma

Yaptığı koleksiyonlar ve ilginç birikimleri ile Konya’da adı koleksiyoncu amcaya çıkan Mehmet Şimşek, 15 Temmuz şehitleri için çok özel bir çalışma yaparak, 251 şehidin aziz hatırasını yaşatacak

Konya’nın tanınmış koleksiyoncularından Mehmet Şimşek, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Mehmet Şimşek, 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleşen hain darbe girişimi sonrası bastırılan maden paralardan 251 şehidin hatırası için özel bir çalışma yaptı. Şimşek, 15 Temmuz şehitleri anısına basılan 251 adet madeni parayı Türkiye haritasında bir araya getirdi. 15 Temmuz şehitlerinin aziz hatıralarını yaşatmak için anlamlı bir çalışmanın altına imza atan Mehmet Şimşek, çalışması herkes tarafından büyük takdir topladı. 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçti. 7 yıl boyunca onlarca şiir yazıldı, şarkılar bestelendi, tiyatro ve sinema filmleri çekildi. Ayrıca 15 Temmuz’un yıldönümlerinde fotoğraf ve resim sergisi açıldı.

5-4.jpg

251 ŞEHİT İÇİN TÜRKİYE HARİTASI GÖRSELİ HAZIRLANDI

Bütün bu etkinliklerin içerisinde belki de en anlamlı çalışmalardan biri de Konya’dan geldi. Yaptığı koleksiyonlar ile Konya’da koleksiyoncu amca olarak bilinen Mehmet Şimşek hain darbe girişiminden sonra Türkiye nüfusu adedi kadar yani 80 milyon adet basılan hain darbe girişimi hatıra parası yani 15 Temmuz paralarından 251 adet temin ederek 15 Temmuz şehitlerin anısına Türkiye haritası görseli hazırladı. Çok anlamlı bir çalışmanın altına imza atan Mehmet Şimşek’in bu anlamlı eserine şimdiden çok sayıda vatandaş talip oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A HEDİYE ETMEK İSTİYORUM

15 Temmuz paralarını dostlarının ve çevresindeki insanlardan ikili ilişkileri sayesinde temin ettiğini belirten Mehmet Şimşek, bu güzel tabloyu da imkan bulması halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye etmek istediğini belirtti. Görenlerin ve duyanların çok beğendiği 15 Temmuz paraları ile yaptığı Türkiye haritasını talep gelmesi halinde sergilenmek üzere Konya Belediyeleri ile de paylaşabileceğini ifade eden Mehmet Şimşek, “Hain darbe girişiminde hayatlarını kaybetmiş şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Uzun uğraşlar ve büyük emekler sayesinde tamamladım bu çalışmayı. Amacım Sayın Cumhurbaşkanımıza vermek. Görüşmelerime devam ediyorum. Her ne kadar Konya’dan gerekli ilgiyi göremesem de ben bu tabloyu Cumhurbaşkanımıza iletmek istiyorum’ diye konuştu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum