Konyalı John Wick en büyük hayalini açıkladı

Konyalı John Wick en büyük hayalini açıkladı

Yaptığı içeriklerle sosyal medyada büyük beğeni toplayan Keanu Reeves’e benzerliği ile tanınan Ömer Aslan, yaptığı paylaşımlarla Konya’yı tanıtmaya devam edeceğini belirtti.

RÖPORTAJ: ALİ GÖZEN

Sosyal medyada çok sayıda fenomen bulunuyor. Bu fenomenlerin büyük kısmı para kaygısı sebebiyle içerikler üretiyor. Para kaygısını düşünmeden Konya’nın güzelliklerinden bahseden Konyalı Beden Eğitimi Öğretmeni Ömer Aslan, ABD’li aktör Keanu Reeves yani sinema adıyla John Wick’e benzerliği ile sosyal medyada milyonlarca izlenmeye ulaşıyor. Yaptığı kısa videolarla gündeme gelen Ömer Aslan, Konyalı olduğunu çektiği videolarla sürekli belirtiyor. Merhaba Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Ömer Aslan, Sağ Salim filminin son serisinde oynadığını belirterek videolarında yaptığı firma tanıtım filmlerinden para almadığını ve sadece amacının gönül kazanmak olduğunu kaydetti.

JOHN WİCK’İN KİM OLDUĞUNU BİLMİYORDUM

**Sizi tanıyabilir miyiz?

-Ben Ömer Aslan. Beden eğitimi ve spor öğretmeniyim. Konya Hadim doğumluyum. Karaman’da görev yapıyorum. Konyalı olmaktan mutluluk duyuyorum. Eğitim, doğa ve senaryo üzerine çalışmalar yürütüyorum. Aynı zamanda sosyal medya ile ilgileniyorum.

img-0228.jpg

**ABD’li aktör Keanu Reeves’e çok benziyorsunuz. Benzerliğinizi ne zaman keşfettiniz? Toplum sizi nasıl karşılıyor?

-ABD’li aktör Keanu Reeves’e benzediğimi ben daha önce bilmiyordum. İstanbul’a giderken bir film çekimine rastladım. Orada bir yönetmen ve halktan aniden fotoğraf çekinmek isteyen oldu. Etrafıma toplanan herkes ‘John Wick’ diyerek etrafımda dolaşıyordu. Gerçekten ben John Wick’in kim olduğunu bilmiyordum. O karaktere benziyormuşum. O dönem fark ettim. Sonradan ilgi oluştuğunu gördüm. John Wick karakterini ele alarak videolar çekmeye başladım. Silah veya şiddetten yana değil sadece Anadolu kültürüyle yaptığım işi birleştirdim. Bu husus benim için fırsat olarak gördüm. Anadolu kültürü, aile ahlakını ve hayvan sevgisini videolarımda işlemeye karar verdim. Herhangi bir maddi kaygı gütmeden bu işe giriştim. Toplumun kalbine yaptığım iş ile dokunduğumu düşünüyorum. Bu zamana kadar elbette eleştiriler aldım ama öyle sert bir eleştiri almadım.

KONYA’NIN TANITIMI YETERLİ DEĞİL

**Sizden Konya’yı anlatmanızı istesem neler söylersiniz?

-Benim en çok üzüldüğüm nokta uluslararası maraton düzenleniyor Konya’da. Şeb-i Arus haftasındayız. Karaman’da çoğu kişiye sorduğumuzda Şeb-i Arus’u bilmiyor. Konya, Avrupa’da yaşanabilecek en güzel şehirlerden bir tanesi. Konyalı olduğum için bunları söylemiyorum. Tam anlamıyla gerçekleri konuşuyorum. Ama tanıtım açısından düşündüğümüzde yeterli değil veya geliştirilmeli diyebilirim. Etliekmek, parklar, koşu yolları ve sosyal aktiviteler gibi birçok güzel çalışmalar var. Ama insanların haberi olmayınca geniş kitlelere hitap edemiyorlar. Ben Konya’yı tanıtmak için yola çıktım. Kendi şivem ve çizgimden hiç taviz vermeden şiveyi de kullanıyorum ve gerektiğinde bazı içeriklerimi oluştururken kendi cebimden harcıyorum. Karaman’dan Konya’ya yol masrafları ve bazen konaklama gibi işler çok masraflı olabiliyor. Ama sorun değil memurum. Konya’yı tanıtmaya da ben ömrüm boyunca devam edeceğim. Konya mükemmel bir şehir. Konya’ya karşı oluşan bir önyargı bulunuyor. Yerli turistler Konya’nın gelişmediğini ve geri kaldığını belirtiyorlar. Aslında Konya modern bir şehir oldu. Bu hususu net olarak söyleyebilirim.

bu-hayatta-size-sadik-dostlar-olsun-1.jpg

SANATI SEVDİĞİM İÇİN KABUL ETTİM

**Sağ Salim filminde oynadınız. Artık size sanatçı diyebilir miyiz? Film setleri nasıl başladı?

-Halkın içinden çıkan bir Anadolu çocuğu olarak şunu diyebilirim insanları teveccühü ne yönde ise bu konuyu devam ettirmek istiyorum. Çok güzel bir tecrübe yaşadım bir filmde oynayarak. Yönetmen sosyal medya hesabımdan beni takip etmiş. Konya üzerine çektiğim videoları görmüş ve ‘bizim filmde oynamalı’ diye söylemiş. Sağ olsun Ersoy Güler hoca sonradan bana bir rol verdi. Sağ Salim filminde ‘John Wick rolünü canlandırır mısın’ diye teklif ettiler. Ben de sanatı sevdiğim için kabul ettim. Bir maddiyat karşılığında yapmadım. Milli eğitim müfredatına uyuyor. Herhangi bir müstehcenlik içinde barındırmıyor. Sanatı sevdiğim için teklifi kabul ettim. Birçok içeriği üretmemin sebebi sanatı sevmemden kaynaklanıyor. Sanatçı olduğumu halkın kendisi karar verecek. Ben bu konuda oldum diyemem. Bu beni aşacak bir cümle olur. Bunun için toplumun ne dediğini düşünürüm. Kendime ve Konya’ya yakışır şekilde yaşıyorum.

KİŞİLİĞİMDEN DE TAVİZ VERMEDİM

**Günümüzde sosyal mecralar çok fazla müstehcenlik barındırıyor. Siz ürettiğiniz içeriklerle bunlardan farklı olduğunuzu gösteriyorsunuz. Sosyal mecraların böyle müstehcenlik saçması hakkında ne düşünüyorsunuz?

-En önemlisi sosyal medya kapatılsın diye çok büyük eylemler oluyor. Sosyal medya iyi kullanılırsa dünyanın en iyi kütüphanesi. En iyi eğitimleri alabilirsin hem de verebilirsin. Ben de öyle bir çizgim olsun ki nasılsa maddi bir kazanç üzerine yapmıyorum. Eğitim uğruna ve aile ahlakına yönelik amacım bulunuyor. Öyle bir şekilde devam edeyim ki hiçbir şekilde bozmayayım veya bozulmayayım diye düşündüm. Bu şekil içerikler üretiyorum. Ben şundan eminim ki saçma sapan içerikler üretseydim daha fazla izlenirdim. Ama ilk başladığımda 2 bin veya 3 bin izleniyordum. Eğitim ve aile ahlakı ile ilgili video çekiyorsun ve az izleniyordu. Ama pes etmedim v halk beni sevdi. Birçok mesaj geliyor bana. ‘Hocam yanlış yapıyorsunuz. Şiveni değiştir. Normal İstanbul Türkçesi konuş. Keanu Reeves videoları çek milyoner olursun.’ Beni çok eleştirdiler bu konuda. Amacım her şeyden önce insanlığın güzelleşmesi. Bu konuda şivemden de kişiliğimden de taviz vermedim. Elbette öğretmenlik mesleğimizi göz önüne aldığımızda sınıfımızda nasıl konuşulacağını çok iyi biliyoruz.

hayat-bisiklet-surmek-gibidir-dengenizi-korumak-icin-devam-etmelisiniz-a-einsteinsoz-kitap-kitapyurdu-kitapkurdu-film-filmphotography-filmmaking-photo-photography-photographer-fotografia-fotograf-fo.jpg

BİR KALBE DOKUNMAK DAHA ÖNEMLİ

**Oyunculuk kariyerine adım attınız. Öğretmenliği bırakmayı düşünüyor musunuz?

-Şu an için öğretmenlik mesleğini bırakmayı asla düşünmüyorum. Ben bu mesleğe aşığım. Bir kalbe dokunmak Hollywood’a adım atmaktan daha önemli benim için. Mütevazı olmaya çalışmıyorum. Beni tanıyanlar bu çizgiden sapmak istemediğimi bilirler. Gerçekten doğal olarak bu başarıyı yakaladım. Elbette önümüzdeki yıllarda ne olacağı belli olmaz. Ama oyuncu da olsam eğitim üzerine her zaman ağırlık vereceğim. Öğretmen olmak her şeyden kıymetli.

HERKES PARA KAZANDIĞIMI ZANNEDİYOR

**Konya’da anlaşmalı olarak birçok reklam filmleri çektiğiniz ve sosyal medyanızda bunları paylaştınız. Hiç öğretmenlik mesleğinize zarar verdiğinizi düşündünüz mü?

-Aslında bu reklamları alarak insanların benim lüks ve zengin bir hayat yaşadığımı zannediyor. Ben 45 metrekarelik bir evde oturuyorum. Geçmişte bulunan sanatsal girişimlerim bulundu ve burada zarar ettim. Bugün bir firmanın reklamını yaptıysam, hatır ve gönül kazanmak için yapıyorum. Herkes para kazandığımı zannediyor. Ama para almadan bu işi yapıyorum. Mesela şöyle olabiliyor, 2 şeker firması tanıtımlarını yapmamı istedi. Ben de ‘bütün öğrencilere kek, çikolata ve şeker dağıtırsanız sizin tanıtımınızı yaparım. Şahsıma bir şey kabul etmiyorum’ dedim ve 800 öğrenciye, 70 öğretmene kek çikolata ve şeker dağıtıldı. İnsanlarla bu şekilde paylaştık ve yedik. İnsanların benim para kazandığımı düşünüyor. Ama öyle değil. Çok şükür ihtiyacım bulunmuyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na uygun bir şekilde içerik üretiyorum. Reklamın da bedelini almadığım için o sebeple öğretmenlik mesleğim zarar görmüyor.

EN BÜYÜK HAYALİM KONYA’DA ÖĞRETMENLİK YAPMAK

**Konya ve kariyerinizle ilgili son eklemek istedikleriniz var mı?

-Konya, insan coğrafyası olarak çok güzel bir yer. Kuzey tarafı dağlar güney tarafı ovalar bulunuyor. Tam ortasında mükemmel bir kültür zenginliği yaşanıyor. Konya’nın gelişimi, tarihi güzellikleri çok güzel. Eğer sağlığımızda bir aksilik çıkmaz ise ömrüm boyunca Konya’yı tanıtmaya devam edeceğim. En büyük hayalim Konya’ya tayinimin çıkması ve burada öğretmenlik yapmak. Bunu çok istiyorum 10 yıldır bekliyorum inşallah yakın zamanda olur. Konyalılar, bu şehrin kıymetini bilsin. Bizler içinde olduğumuz için kıymetini bilmiyoruz. Bazı yerlerde tanıştığımız insanları Konya’ya Japonya’dan gelen insanlar bile bulunuyor. Dünya, elmas değerinde olan Konya’nın değerini biliyor. Halkımız bilinçlenmeli ve Konya’nın tanıtımı için yetkili birimler harekete geçmesi gerekiyor. Sosyal medya hesaplarımdan 50 milyon kişiye ulaştım, Herkes Konya’nın nasıl bir şehir olduğunu gördü. Bir Konyalı olarak doğal bir şekilde yoluma devam edeceğim inşallah.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum