Konyalı isme yeni bir görev daha

Konyalı isme yeni bir görev daha

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 79. Genel Kurulu gerçekleşti. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ndeki 79. Genel Kurul Başkanlığını Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Hüseyin Çevik yaptı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 79. Genel Kurulu gerçekleşti. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ndeki 79. Genel Kurul Başkanlığını Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Hüseyin Çevik yaptı. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da açılışını yaptığı Genel Kurul’da M. Rifat Hisarcıklıoğlu yeniden TOBB Başkanı seçildi. 79. Genel Kurulu’nu tamamlayan TOBB’da konseyler ilk toplantılarını gerçekleştirdi. Ticaret Borsaları Konsey Başkanlığına Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Başkan Yardımcılığına Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman seçildi.

Seçimlerle ilgili açıklama yapan KTB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, “Türk iş dünyası olarak 79. Genel Kurulu’muzu büyük bir coşku, heyecan ve kıvançla gerçekleştirdik. Dünya’ya örnek olan Türkiye’nin en büyük meslek örgütlerinden biri olarak 365 Oda/Borsa Başkanımız ve delegelerimizin oyları ile organ seçimlerini tamamladık. TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu delegelerimizin tam desteğini aldı. Her daim Türk iş dünyasının yanında olan, 365 oda/borsa başkanlarımızla birlikte sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, hükümetimize iletme noktasında olağanüstü çaba sarfeden, genel kurulla birlikte yeniden başkanlığa seçilen M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ve yeni yönetim kurulunu tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Çevik, şunları kaydetti: “Son 20 yılda Türk özel sektörümüz, yerli ve milli anlayışıyla üretimden yatırıma, istihdamdan ihracata önemli bir mesafe aldıysa bunda katkıları oldukça büyüktür. Bu anlamda sektörlerimizin sorun ve taleplerinin yüzde 97’ye yakınının çözümünü sağlayan başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Sektörlerimizin temsilcileri olarak yeni dönemde de bir ve beraber olarak başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu liderliğinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra devletimizin ‘2023 Büyük Türkiye’ hedefleri doğrultusunda çalışmaya ve fedakârlığa devam edeceğiz.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.