Konyalı isim dünyada bu listeye giren tek Türk oldu

Konyalı isim dünyada bu listeye giren tek Türk oldu

Konyalı isim bu alanda dünya sıralamasında ilk 500'e giren tek Türk olarak kayıtlara geçti.

Amerika’da yapay zekâ çalışmalar yapan Konya Seydişehirli Burkay Dönderici, Dünyanın bir numaralı dergisi Wikipediia 2014-2020 yılları arasında 218 patentle Türkiye’nin listede yer almasını sağlamıştı.

burkay-dondericiyle-gurur-duyuyoruz-162011-202302211.jpg

Burkay Dönderici 2002’de Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik bölümünden mezun olup aynı yıl gittiği ABD’de Ohio State Üniversitesinde master ve doktora yaptı. 2008-2017 yılları arasında Houston’da Halliburton şirketinde sinyal işleme alanında yönetici teknik eleman olarak çalıştı. 2017’de yapay zekâ alanına geçiş yaptı. Şu anda San Fransisco’da Cruise firmasında ‘derin öğrenme optimizasyonu’ alanında çalışmalarını sürdürüyor.

burkay.png

Burkay Dönderici’nin babası Dr. Ömer Dönderici, ‘’Amerikan patent enstitüsünün üretken listesine giren tek Türk bilim adamı olarak başarılı bir şekilde yer alması hem ailemizi hem de ülkemizi gururlandırdı’’ dedi.

Konya Seydişehirli Dönderici ailesinden Dr. Ömer Dönderici’nin oğlu Burkay Dönderici Dünyanın 500 Üretken Mucitleri Sıralamasında 182. sıraya yükseldi.

42 yaşındaki Burkay Dönderici’nin 500 üretken mucitler listesinde ilk Türk olması dikkat çekti.

İlkokul ve Orta öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik bölümünden mezun olduktan sonra Amerika’ya giderek yapay zeka üzerine çalışma ve araştırmalar yapan Dr. Ömer ve Lale Dönderici’nin oğlu Burkay Dönderici,  2022 Yılında 39 yeni patent ile patent sayısını 291,e çıkararak WİKİPEDİA da yayınlanan Dünyanın 500 Üretken Mucitleri Sıralamasında 182. sıraya yükseldi ve listede yer alan tek Türk Mucidi oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum