Konyalı iş insanının evine yanlışlıkla icraya gittiler!

Konyalı iş insanının evine yanlışlıkla icraya gittiler!

Konya'da mahkemenin kararını uygulayan icra memurları, yanlış daireye girerek evdeki eşyaları tahliye etti. Ev sahibinin Avukatı Recep Söyler, “Müvekkilimin itibarı zedelendi. Sorumlular cezalarını çekecekler” dedi 

Konya’da eşine rastlanmamış olay meydana geldi. Konya’nın Meram ilçesinde icra memurları haciz işlemini yanlış adreste gerçekleştirdiler.  Çilingir yardımıyla evin kapısı açıldıktan sonra hemen eşyalar tahliye edildi. Tutanakların yanlış yazıldığı anlaşılınca eşyalar bir gün sonra yeniden eve konuldu. Mağdur olan ev sahibinin itibarının zedelendiğini ve eşyaların zarar gördüğü ortaya çıktı. Ev sahibinin iş insanı olduğu, bu hususun üzerine gidileceği belirtildi.   

MANEVİ ZARARI KARŞILAMAYACAKLAR

Ev sahibinin Avukatı Recep Söyler, müvekkillerinin itibarının zarar gördüğünü belirterek, hukuki sürecin başlayacağını belirtti.  Söyler, “Aynı sitenin iki farklı ismi mevcut. Birinci etap, ikinci etap gibi söyleyebilirim. İcra memurları birinci siteye gideceklerine ikinci etaptaki adrese gidiyorlar. Hem yanlış bilgilere giriyorlar. Hem yanlış eve giriyorlar. Yani bu noktada işte evde de kimse olmayınca çilingir kapıyı açıyor. Orada avukat ve özellikle icra memurunun da hatası var. Site güvenlik görevlisinin de hatası var. Polis neticede öyle evde kimse olmadığı durumlarda mutlaka polis gözetiminde eşyalar tahliye ediliyor. Hiçbir araştırma yapılmadan evin gerçekten doğru mu sorulmadan, yani güvenliğe bile sorulmamış, komşulara sormamışlar, yönetimi de sormamışlar. Kendi başlarına işlem yaparak mağduriyete neden olmuşlar. Sonrasında tabii bu yanlış işlem müvekkilime haber edinince müvekkilim İstanbul'da ikamet ediyor. Konya'daki bu evi yaz aylarında gelip kalıyorlar.  Ondan sonra bize yönlendirdiler, biz araştırdık. İşlemin icra müdürlüğü tarafından yapıldığını öğrendik. Dosyaya ulaştık, müdüre ulaştık, memura ulaştık. Alacaklı ve ekibine ulaştık. Hatalarını kabul ettiler. Tabii bir gün sonrasında eşyaları teslim ettiler. Burada malların taşınmasından kaynaklı ufak tefek zararlar da var. Yani maddi zararlar bir tarafa, çok büyük manevi zararı var. Müvekkilimin anne ve babası rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı bu olay nedeniyle. Çünkü itibarları zedelendi. Şimdi millete gerçekten borçlu olmadıklarını izah etmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu. 

8-1-1-001.jpg

BÜTÜN HATALAR ARDI ARDINA YAPILMIŞ

Konya İcra Müdürlüğüne görüşmeye gittiklerini ve Konya İcra Müdürünün ilk defa böyle bir olay ile karşılaştıklarını belirten Söyler, şunları söyledi: “İcra müdürüne tekrar görüşmeye gittim. Konya icra müdürü de şaşkın. ‘Neredeyse otuz yıllık icra müdürlüğündeyim, İlk defa başımızda böyle bir hadise geldi’ diye söyledi. Güvenlik işini tam yapmamış, yapmalarına da fırsat vermemişler. Herkes hata yapmış. Güvenlikçi sonrasını takip etmemiş. Tabii o da şimdi adliyeden geldik deyince bu adliyenin arabası tabii ki buraya girme yetkisi vardır gibi düşünerek arkasından da gidip araştırmamışlar. Güvenlik hatası, yönetim hatası, avukatın hatası, memurun hatası, bütün hatalar ardı ardına olmuş. Müvekkilim çok önemli iş insanlarından bir tanesi. Şu anda çevresine borçlu olmadığını ve yanlışlık olduğunu anlatmaya çalışıyor. Bu durum her taraftan itibarını zedeledi. Adli işlemler ve gerekli olan tüm işlemler başlatılacak.” 

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum