Konyalı İlahiyat Profesörü ateş püskürdü: Allah bizi dövdürüyor

Konyalı İlahiyat Profesörü ateş püskürdü: Allah bizi dövdürüyor

Ümmetin, akıllılık yaparak birlik olmayı beceremediğini söyleyen Emekli İlahiyatçı Prof. Dr. Orhan Çeker, “ Ele iğneyi batırırken çuvaldızı kendimize batırdık. Allah, aklımızı başımıza almamız için galiba bizi gayr-i müslimlere dövdürüyor” dedi.

Emekli İlahiyatçı Prof. Dr. Orhan Çeker, İsrail'e karşı Müslümanların bir araya gelememesinin sebeplerini açıkladı. Çeker, Gazze'de yaşananların kendisini epeyce geri götürdüğüne dikkat çekti. Fotoğrafa geniş çerçeveden baktığını ifade eden Çeker, “Müslümana yapılan zulüm iki yönlü. Bir kafirin Müslümana ettikleri bir de Müslümanın Müslümana ettiği” dedi.

380205825-1256388709087415-8215191504330457232-n.png

MÜSLÜMAN DA MÜSLÜMANA RAHAT ZULÜM EDİYOR!

Kafirin Müslümana ettiği zulmün Müslümanlar ya da tüm dünya tarafından gündem yapılabildiğini söyleyen Çeker, “Mesela Gazze şimdi tüm dünyada gündemdir. Bunun tek istisnası Uygurlar. Uygurlar nedense ve neredeyse hiç gündem olmuyor. Müslümanın Müslümana ettiği zulüm ise yine hiç gündem olmuyor. Hem de İsrail zulmüne fark atan zulümler yapıldığı halde nedense sadece 'vah tüh' ile geçiştiriliyor. Mesela Saddam, yasak olmasına rağmen gaz kullanarak Halepçe'de zehirli gaz kullanarak bir gecede Gazze'dekinin 2, 3 katını öldürdü, gündem olmadı. Hayret. Bildiğim kadarıyla 1945'teki atom bombasından sonra yapılan ilk toplu imha idi. Aynı Saddam binlerce köy yaktı. Saddam gaz kullandığı için değil, İsrail'e karşı tehlike arzettiği için idam edildi. Bunu anlamayacak kadar saf değiliz. Saddamın ilk yıllarında Bağdad'da idim. Napalım bombalarını görmüş-yaşamış bir genç ile sohbet ediyorduk. İslam kardeşliği ve ümmetten giriş yaptım. Bana 'hiç anlatma. Ne ben sana ne sen bana laf anlatabilirsin. Benim tüm akrabalarım gözümün önünde yakıldı, öldürüldü' dedi. Konuyu kapattık. Bunların gündem olması bir yana, duyulmadı bile. Müslümanın müslümana ettiği zulüm çok rahat örtbas ediliyor. Bu da ayrıca hayret konusu” şeklinde konuştu.

5.jpg

BİZE CESUR İŞ YAPACAK BAHADIRLAR LAZIM

“Müslümanın Müslümana ettiği zulüm gavurun ettiğinden geri değil” diyen Prof. Dr. Orhan Çeker, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim eksiğimiz, kendimizi gözden geçirmememiz, ele iğneyi batırırken çuvaldızı kendimize batırmamamız. Sanki gavurun Müslümana zulmetmesi kabul edilemez ama Müslümanın Müslümana zulmü ise olur öyle vakalar nevinden. Allah, bizleri dürüst Müslüman eylesin. Bu ümmet, akıllılık yaparak birlik olmayı beceremedi. Galiba biz dayak yiye yiye birlik olacağız. Allah, aklımızı başımıza almamız için galiba bizi gayr-i müslimlere dövdürüyor. Bu dayak çok ciddi ve acıklı oluyor ama ne yapalım ki biz akılsızlara hak oldu. Daha garibanların da hesabını vereceğiz. Yapacak çok iş var. İş yapacak cesur, gözü pek, gözünü budaktan sakınmayan, tevekkül dolu, biraz da delice veya çılgınca, cennetten Allah'ı görmeyi hedefe koymuş bahadırlar lazım. Bu arada Allah, Salahaddin'i ikram eder diye düşünüyorum.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum