Konyalı iki bakan milletvekili adayı oluyor

Konyalı iki bakan milletvekili adayı oluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın ve kabinedeki 17 bakanın milletvekilli adayı olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın ve kabinedeki 17 bakanın milletvekilli adayı olacağını açıkladı. Erdoğan, AK Parti'deki 3 dönem kuralına ilişkin ise, "Yenilenmeye, tazelenmeye, yeni başlangıçlar yapmaya her zaman ihtiyaç var. Kongre süreçlerimizde parti kadrolarını yeniliyor ve tabii ki gençleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

KONYALI İKİ BAKAN MERAK KONUSU

Gözler ise Konyalı iki bakana çevrildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın hangi ilden aday gösterileceği Konya'da en çok merak edilen konuların başında geldi.

10-1-murat-kurum.jpg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un depremin büyük yıkıntıya uğrattığı Hatay veya İstanbul'dan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da Konya'dan aday gösterileceği iddia edildi.

10-2-fahrettin-koca.jpg

Geçtiğimiz günlerde bu konu ile ilgili Merhaba TV'ye özel açıklamalarda bulunan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da “Biz, bakanlarımızın vekil olmasını arzu ediyoruz açıkçası. İkisi de kıymetli insan. İkisi de başarılı isim. Bölgenin ihtiyacı olan büyük çalışmalar dolayısıyla bakanlarımızın üzerine bir de böyle bir yük yüklenir mi, onu kestiremiyoruz. Gönlümüz istiyor. Olmalılar. Depremden önce bunu daha net söyleyebiliyordum. Deprem sonrası böyle bir şeyi net olarak söyleyemiyorum açıkçası” demişti.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum