Konyalı hava tahmincisi: Suya yüzde 100 zam gelmiş!
Suya en son nisan ayında yapılan zamla 1 metreküp suyun fiyatı 30,27 TL'den 32,85 TL'ye yükseldi.
Konyalıların yakından tanıdığı bir isim olan Hava Tahmincisi Kuttusi Demir de konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.
EV NÜFUSU VE TÜKETİM ARTMADI
Demir, kendi evine su faturasının 500 TL geldiğini aktardı. Geçen sene aynı dönemde faturanın 200 TL geldiğini hatırlatan Demir, paylaşımında ayrıca şunları belirtti: “1 yılda bu kadar artış olması şaşırtıcı. Ev nüfusunun sayısı değişmedi. Su tüketimi de artmadı. Ya evde bilmediğimiz bir su kaçağı var ya da faturamıza yüzde 100’den fazla zam gelmiş.”
Hava Tahmincisi Kuttusi Demir’in bu paylaşımının altına birçok yorum geldi. Vatandaş, 500 liranın ucuz olduğunu, kendilerine bin liralık fatura geldiğini öne sürdü. Birçok vatandaş, bu ay su faturasının önceki aya kıyasla yüzde 50 daha fazla geldiğini dile getirdi.
Konya’da enflasyon hesabına göre 15 gün sonra bir zam daha gelecek. Kullanım aynı olsa da vatandaş faturaya daha fazla para ödemek zorunda kalacak.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.