Konyalı firma 425 milyon liralık sipariş aldı! Dev teslimat için üretim başladı

Konyalı firma 425 milyon liralık sipariş aldı! Dev teslimat için üretim başladı

Konya sanayisinin en büyük firmaları arasında yer alan İmaş Makina 425 milyon liralık sipariş aldı. Söz konusu siparişlerin peşinat ödemesi yapıldı. Firmanın teslimat için üretime başladığı öğrenildi.

Türkiye ekonomisindeki cari açık ihracat yöntemiyle kapanıyor. Konya sanayisinde ihracata yönelik üretim yapan dev firmalar var. Bu firmaların yaptığı satışlar ülke ekonomisine olumlu katkıda bulunuyor. Konya'nın en büyük fabrikalarından birisi dev anlaşmalara imza attı.

imas-6.jpg

YÜZLERCE TESİSİN KURULUMUNU YAPTI

Makine sektöründe lider olan İmaş Makina, Loras Holding bünyesinde faaliyet gösteriyor. Yem fabrikaları ve un fabrikalarının kurulumunda dünya markası haline gelen firma her yıl büyüyor. 35 yılı aşkın tecrübeye sahip olan firma bugüne kadar yüzlerce tesisin kurulumun başarıyla tamamladı.

imas-5.jpg

PEŞİNAT ÖDEMELERİ GELDİ, ÜRETİM BAŞLADI

Son olarak İmaş Makina tarafından dev bir anlaşmaya imza atıldığı duyuruldu. Firma tarafından yapılan açıklamada sözleşme tutarının 13,2 milyon dolar olduğu bildirildi. Bahsi geçen miktar 425 milyon liraya denk geliyor. Peşinatların ödendiği bu projeler için teslimat çalışmalarının başladığı bildirildi.

imas-4.jpeg

İmaş Makina tarafından KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:

Şirketimizle Afrika, Güney Amerika ve Bağımsız Devletler Topluluğunda mukim müşterilerimiz arasında yeni imzalanan ve bu yıl sevkiyatı yapılmak üzere toplam bedeli 13.236.300 USD olan Un ve Yem Değirmeni Komple Proje anlaşmaların peşinat ödemeleri şirketimiz hesabına ulaşmıştır.

ikmas-1.jpeg

Bu projeler ile beraber, alınan sipariş tutarımız 70.000.000 USD ye ulaşmış olup, yılsonuna kadar alınabilecek potansiyel siparişler ile birlikte toplam siparişlerin 100.000.000 USD üzerinde olması planlanmaktadır.

Kamuoyu ve yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur.

İmaş Makina'nın bu hedeflerle sektördeki yerini güçlendirmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum