Konyalı esnafın şivlilik hediyesi takdir topladı: Kutuları doldurup dağıttı

Konyalı esnafın şivlilik hediyesi takdir topladı: Kutuları doldurup dağıttı

Konya'ya özgü bir gelenek olan Şivlilik için çocuklar sabahın erken saatlerinde kapı kapı, dükkân dükkân gezip çikolata, gofret, şeker topladı. Kosova Mahallesi'nde esnaflık yapan Mehmet Sırakaya ise çocuklara Konya böreği ve etliekmek dağıttı.

Konya'da sabahın erken saatlerinde sokaklar şenlendi. 3 ayları karşılamak için Konya'da uzun yıllardır yaşatılan Şivlilik geleneği, bu yıl da devam ettirildi. Çocuklar, evlerin zillerini çaldı, Şivliliklerini topladı. Esnaflar da bu güne özel hazırlıklarını yaptı, çocuklara gofret, çikolata, şeker ve benzeri birçok ürün dağıtıldı.

thumbnail-photo-2024-01-11-09-20-09.jpg

Bu yıl Konya'da en farklı şivlilik hediyesine Kosova Mahallesi'nde esnaflık yapan, Kosova Mahalle Muhtar Adayı Hüner Etliekmek Sahibi Mehmet Sırakaya attı.

thumbnail-photo-2024-01-11-09-20-10.jpg

ÇOCUKLARIMIZA EN GÜZEL ŞİVLİLİK HEDİYESİNİ VERMEK İSTEDİK

Kosova Mahallesi Muhtar Adayı, Hüner Etliekmek Sahibi Mehmet Sırakaya, çocuklara Konya böreği ve etliekmek dağıttı. Bir gece önceden çalışmalarına başlayan Sırakaya'nın Şivlilik hediyesi, başta mahalle halkı olmak üzere, Konyalıların takdirini topladı. Sırakaya, Merhaba Gazetesi'ne konuştu. Sırakaya, “Konya, 3 ayları derinden yaşayan bir şehir. Başka şehirde görünmeyen ancak Konya'da çocukların o gece yatamadığı, sabahında poşetleriyle evleri, dükkânları gezdiği ve yiyecek hediyeler topladığı Şivlilik geleneğini bu yıl da yaşattık.

thumbnail-photo-2024-01-11-09-20-07.jpg

Biz de neler yapabiliriz diye düşündük. Çocuklarımıza Konya'nın geleneksel lezzetlerini ikram etme düşüncesi üzerinde uzlaştık. Fırınımızı yaktık. Çocuklarımız için Konya böreği ve etliekmek yaptık. Dükkânımıza gelen her çocuğumuza börek ve etliekmek ikram ettik. Bu yıl Şivlilik heyecanının daha fazla olduğunu gözlemledik. Mahallemizde çok ayrı bir heyecan vardı. Çocuklarımız ve aileleri etliekmek ve börek dağıttığımızı görünce şaşırdı. Konya'da Şivlilikte etliekmek ve börek dağıtıldığını ilk kez gördüğünü söyleyenler oldu. Güzel bir uygulamaya imza attığımızı gördük. Çok güzel geri dönüşler aldık. Başta Kosova Mahallesi çocukları olmak üzere, tüm Konyalı çocuklarımız hediyelerin en güzeline layık. Biz de Şivlilikte en güzel hediyenin etliekmek ve Konya böreği olduğunu düşündük. Herkese çok teşekkür ediyor, 3 ayların başta mahalle sakinlerimiz olmak üzere, tüm Konya'mıza hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ederim.”

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
36 Yorum