Konyalı emeklilere müjde! En düşük emekli maaşı 17 bin TL olabilir

Konyalı emeklilere müjde! En düşük emekli maaşı 17 bin TL olabilir

Emekli maaşlarına isyan eden Konyalılara müjde verildi. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, emekli maaşlarının 17 bin TL olması gerektiğini ifade etti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümete emekli maaşlarının asgari ücretle eşitlenmesi çağrısında bulundu.

emekli-00202.jpg

Konya'da, partisinin Ereğli, Halkapınar ve Bozkır ilçe teşkilatlarını ziyaret eden BBP lideri Destici, ilk olarak Ereğli'deki parti teşkilatını, ardından 31 Mart seçimlerinde CHP adayı olarak seçimi kazanan ilçe belediye başkanı Ümit Akpınar'ı makamında ziyaret etti.

aa-20240507-34491999-34491994-bbp-genel-baskani-destici-konyada.jpg

'TEMMUZ AYINDA YENİ DÜZENLEME ŞART OLDU'

Daha sonra yerel seçimlerde partisinin belediye başkanlığını kazandığı Halkapınar'a geçen Destici, belediye binasını ziyaret ederek, Belediye Başkanı Mehmet Vardar'la makamında görüştü. Belediye binası önünde vatandaşlara seslenen Destici, ilçe halkına, ilçeye doğal gaz getirilmesi için elinden geleni yapacağı sözünü verdi. İç ve dış politika gündemine yönelik açıklamalarda da bulunan Destici, emekli maaşlarının düşüklüğüne değinerek, temmuz ayında maaşlarda yeni bir düzenleme yapılması çağrısında bulundu.

aa-20240507-34491999-34491996-bbp-genel-baskani-destici-konyada.jpg

Destici, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıl, 2023 temmuz ayında emeklilerimize büyük haksızlık yapıldı. Memurlar kamuda çalışan işçilerin maaşı bir kaç kat artırılırken maalesef emeklilerimizin maaşı yerinde saydı. Bir kök maaş hikayesi çıkarıldı, 7500 lira olan maaş milyonlarca emeklimiz için 7500 lirada kaldı. O zaman da bunun doğru olmadığını söyledim, bugün de söylüyorum, en azından bu temmuzda emeklilerimizle ilgili hak mağduriyeti ortadan kaldırılmalı ve emekli maaşı en az asgari ücret düzeyine çıkarılmalı. Emeklilere Kurban Bayramı'nda en azından 10 bin lira verilsin ki emeklimiz de kurban kesebilsin."

Destici, temmuz ayında memurlara yapılacak enflasyon farkı iyileştirmesinin asgari ücretlilere de yapılmasını istedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum