Konyalı dev firma iflas etti! Peynir ve tereyağı markasıyla tanınıyordu

Konyalı dev firma iflas etti! Peynir ve tereyağı markasıyla tanınıyordu

Küresel ekonomik krizin etkileriyle dünya genelinde birçok ülkede sıkıntı yaşanıyor. Konya'da faaliyet gösteren ve sektörün devlerinden birisi olan süt markası iflas etti.

Dünya piyasalarını kasıp kavuran küresel ekonomik krizin etkileri daha çok hissedilmeye başlandı. Ukrayna-Rusya savaşı ve pandeminin açtığı yaralar sektörleri olumsuz etkiledi. Değişen ticaret dengelerine ayak uyduramayan dev firmalar bu süreçte iflas etti. Avrupa ve Asya kıtası en çok iflasın görüldüğü kıtalar oldu. İngiltere'de bile birçok firma bu süreçte yeniliklere ayak uyduramayıp iflas etti.

selsut-iflas-3.jpg

BANKA FAİZLERİ YÜKSELİNCE İFLASLAR ARTTI

Türkiye krize dirençli ülkeler arasında yer alsa da son dönemde sıkıntılar ortaya çıktı. Nakit para döngüsündeki azalmaya bağlı olarak firmalar zora girdi. Banka faizleri arttı ve kredi musluğu kapatıldı. İşletmeler bu süreçte öz kaynaklarıyla ayakta kalmaya çalıştı. Bazıları ise değişen ticaret dengelerine ayak uyduramayıp iflas etti. Bu firmalardan birisi de Konyalı dev süt firması.

selsut-iflas-2.jpg

YÜZLERCE KİŞİYİ İSTİHDAM EDİYORDU, KRİZE DAYANAMADI

Konya merkezli firma iflas başvurusunda bulunmuştu. Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesine yapılan başvurunun sonucunda firmanın iflasına karar verildi. 2021/494 sayılı karar ile 28108 Sicil numaralı müflisin iflasına karar verildi.

selsut-iflas.jpg

İflas eden firmanın ismi ise Selsüt. Beyaz peynir, tereyağı, süt ve kaymak gibi birçok ürünü üreten firmanın iflası piyasayı olumsuz etkiledi. Konya Organize Sanayi'deki dev fabrikasında gece gündüz üretim yapan fabrikada yüzlerce kişi istihdam ediliyordu. Firmanın iflası sektörü olumsuz etkiledi.

Kaynak:Haber Merkezi