Konyalı bu firmalar dünyaya açıldı! İşte başarı öyküleri

Konyalı bu firmalar dünyaya açıldı! İşte başarı öyküleri

Konyalı firmaların başarı öyküleri dikkat çekti. Dünyanın birçok ülkesine ihracat yapan firmalar ekonomiye olumlu anlamda katkı sunuyor.

Konya Tarım Fuarı, yoğun katılımla devam ederken, Konyalı firmalar ürettikleri yeni ürünlerle çiftçilerin ve tarım paydaşlarının gözdesi olmayı başardı. Konya'da üretim yapan birçok firma, bugün dünyanın dört bir yanına tarım makinesi ve aletleri ihraç ediyor.

15'E YAKIN ÜLKEYE İHRACAT YAPILIYOR

Konya Jant Sanayi (KJS) Satış Müdürü Mehmet Ali Aksakal, Tarım Fuarı'na yoğun ilgi olduğunu söyledi. Şirket olarak 50 yıldır sektörde hizmet verdiklerine değinen Aksakal, “Tarım makinesi ve düşük hızda giden karayolları araçları için jant üretiriz. Lasitk olarak da belli başlı firmalarla bayiliğimiz var” dedi.

1.jpg

Yerli ve milli üretim yaptıklarının altını çizen Aksakal, “ KONSAN Özel Organize Sanayi Bölgesinde bulunan; 4 bin metrekare kapalı, 2 bin metrekare açık alanda faaliyet gösteriyoruz. Sadece Türkiye'ye ürün vermiyoruz. Yurt dışına da ürün gönderiyoruz. Avrupa ve Asya ülkelerine jant gönderiyoruz. AR-GE ve inovasyon çalışmalarını önceleyen Konya Jant; Sektördeki başarısında güven ve kaliteli üretimi merkeze alıp, ISO 9001:2008 ve Boya Kalite Sertifikası gibi belgelerle, TSE ve ETRTO kalite standartlarına sahip imalat prosesleri ile yurt içinde birçok noktada ve yurt dışında ise 15'e yakın ülkedeki müşterilerine güven veriyor” şeklinde konuştu.

KONYA'DAN DÜNYAYA AÇILAN PENCERE OLDULAR

RFS Bağlantı Elemanları San. ve Tic. Ltd. Şti. İşletme ortaklarından Mustafa Özeskici, tarım makinelerine bağlantı parça üretimi yaptıklarını dile getirdi.

3.jpg

Özeskici, ayrıca şunları söyledi: “2010 yılından bu yana hizmet veriyoruz. Biz, tarım makinelerinin bağlayıcı gücüyüz. Sloganımız da bu şekilde. Yurt içi ve yurt dışı satışımız var. Yurt dışında daha çok Irak, Kıbrıs gibi ülkelerle çalışıyoruz. RFS Bağlantı Elemanları ; yüksek müşteri memnuniyeti sağlamayı, tavizsiz hizmet ve ürün kalitesini işi ilk defada doğru yapmayı, insana ve teknolojiye yatırım yaparak bilgi tabanını sürekli geliştirmeyi, daha kaliteli ve verimli olmak için iş süreçlerini süreçli geliştirmeyi, en yüksek seviyede çalışan ve tedarikçi memnuniyeti sağlamayı, doğayı ve evrensel insani değerleri korumayı taahhüt eder. Üretimimiz tamamıyla Konya'da. Dünyanın dört bir yanına ürün gönderiyoruz. Fiyata, kaliteye ağırlık vermek isteyenler bizi tercih etsin. Konya Tarım Fuarı'nda da firma olarak yoğun bir ilgi gördük.”

KAYIŞLI OT TOPLAMA MAKİNESİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

OSTAR Tarım Firma Yetkilisi Osman Danacı da baba mesleğini sürdürdüğünü, tecrübelerinin 1980 yılına dayandığını hatırlattı. 44 yıllık deneyimleriyle müşterilerine hizmet verdiklerini ifade eden Danacı, daha çok ot toplama tırmığı ve gübre serpme makinesi çeşitleri ürettiklerini belirtti. Danacı, “Üretim yerli. Konya 2. Organize Sanayide fabrikamız var.

6.jpg

4 bin metrekare alan üzerinde 2 bin metrekarelik alan üzerine kurulu fabrikamızda üretimimiz devam ediyor. Yurt içine de yurt dışına da satış yapıyoruz. Bulgaristan, Romanya, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan ve Gürcistan gibi birçok ülkeye ürün göndeririz. Kayışlı ot toplama tırmığımız yeni üretimimiz. Bütün çalışmaları 2023 yılında tamamlandı. 2024 yılında da ilk kez satışa çıkardık. Kayışlı ot toplama tırmığımızı Konya Tarım Fuarı'na da getirdik. Üreticiler, makineye büyük ilgi gösterdi. Beklentimiz yüksek. Arızasız bir makine. Traktörün arkasında 2 metre 40 santim yer götürüyor. Yana toplayarak ilerleme yapıyor. Çöp falan bırakmıyor. Üretimde verimi artıran bir ürün bu” diye konuştu.

5.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.