Konyalı başkan istifa edip milletvekili adayı olacak

Konyalı başkan istifa edip milletvekili adayı olacak

Edinilen bilgilere göre Konya'da bir başkan istifa edecek. CHP Konya İl Başkanı Av. Barış Bektaş, önümüzdeki günlerde il başkanlığı görevinden istifa edecek. Bektaş, 2023 yılında yapılacak milletvekilliği seçimi için aday adaylığını açıklayacak 

Genel seçimlere kısa bir süre kaldı. İktidar, her ne kadar “Seçimler vaktinde yapılacak” dese de, seçimlerin Mayıs ayı içinde yapılacağı görüşü ağır basıyor. Konya'dan aday adaylığını açıklayan ilk isim Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) İsmail İnlidere oldu. Kulislerde bazı isimler daha çok konuşulmaya başlandı. Önümüzdeki günlerde yeni isimlerin aday adaylığını açıklayacağı da öğrenildi. Önceki gün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel merkezinden de bir açıklama yapıldı.  Milletvekili aday adayı olmak isteyen il başkanlarına, CHP Genel Merkezi'nden gelen 'istifa' çağrısının ardından parti genel merkezinde 'adaylık kulisi' çalışmaları hız kazandı. İddiaya göre 40’a yakın il başkanı milletvekili adaylığı için istifa hazırlığına girdi. 

adsiz.jpg

BEKTAŞ ADAY ADAYLIĞI İÇİN İSTİFA EDECEK

Gözler, CHP Konya İl Başkanı Av. Barış Bektaş'a çevrildi. Bektaş'ın istifa edip etmeyeceği merak konusu oldu. Edinilen bilgilere göre Bektaş, ay sonuna doğru istifasını kamuoyuna duyuracak. İstifasının ardından Bektaş, milletvekili aday adaylığını açıklayacak. Bektaş, daha sonra saha çalışmalarına başlayacak. 

AV. BARIŞ BEKTAŞ KİMDİR?

Bektaş, 27.11.1976 yılında Seydişehir’de doğdu. İlkokulu Ortakaraören kasabasında, ortaokul ve liseyi Meram Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Avukatlık stajını 22.23.24. dönem CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın yanında yaptı. Askerliğini Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Mahkemesinde Askeri Hakimlik yaparak tamamladı. 2002 yılında Konya Barosu’na kayıtlı serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Kurucu üyesi olduğu Demokrat Hukukçular Derneği yöneticiliği ve hemşehri derneği başkanlığı yaptı. 2 dönem Selçuklu İlçe Başkanlığı, 35.Olağan Kurultay’da Tüzük Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. 13 Ocak 2018 tarihinde yapılan Olağan İl Kongresi’nde İl Başkanlığı’na seçildi. Evli ve üç erkek çocuk babası olup, Konya’da serbest avukat olarak çalışmaktadır.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum