Konyalı Ahmet Davutoğlu memleketinde umduğunu bulamadı!

Konyalı Ahmet Davutoğlu memleketinde umduğunu bulamadı!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Konyalı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Türkiye genelinde olduğu gibi memleketi Konya'da da istediği sonucu alamadı. Gelecek Partisi Taşkent'te sadece yüzde 8,59 oranında oy alabildi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Konyalı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Türkiye genelinde olduğu gibi memleketi Konya'da da istediği sonucu alamadı. Gelecek Partisi Türkiye genelinde yüzde 0,07 oranında oy aldı. Konya'da ise sadece 9 noktada kendi logosuyla seçime girdi. Bu ilçeler Taşkent, Hadim, Kadınhanı, Altınekin, Doğanhisar, Altınekin, Akşehir, Akören, Karapınar oldu.

aiuauauie.png

Davutoğlu, memleketi Taşkent'te sadece yüzde 8,59 oranında oy alabildi. Taşkent'i yine AK Parti açık ara farkla kazandı. İlçede ikinci parti ise BBP oldu. Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun genel başkan olduğu Gelecek Partisi ilçede 3. parti. Taşkent'te 4 bin 469 oy kullanıldı. Gelecek Partisi ilçede sadece 365 oy alabildi. Gelecek Partisi iddialı olduğu Hadim'de de ağır bir yenilgi aldı. Hadim'de seçimi AK Parti kazandı.

ahmet-davutoglujpg-120007-20230329.jpg

İkinci parti ise CHP oldu. Gelecek Partisi ilçede 3. parti oldu. Gelecek Partisi, Hadim'de yüzde 6,63 oranında oy aldı. İlçede 8 bin 228 seçmen oy kullandı. Gelecek Partisi'nin adayı 517 oy alabildi. Gelecek Partisi, Taşkent ve Hadim'in yanı sıra, Kadınhanı'nda da kendi logosuyla seçime girdi. Kadınhanı'nda Gelecek Partisi yüzde 8,10 oranında oy aldı. Gelecek Partisi, bu oy oranıyla ilçede 4. parti oldu. İlçede seçimi AK Parti kazandı. İlçede 20 bin 581 oy kullanırken, Gelecek Partisi bin 576 oy alabildi. Gelecek Partisi Altınekin'de de kendi logosuyla seçime girdi. Burada da 0,81 oranında oy aldı. Gelecek Partisi, ilçedeki 10 bin 76 oyun sadece 79'unu alabildi. Gelecek Partisi Doğanhisar'da 17, büyük ilçe Akşehir'de de toplamda 56 oy aldı. Akören'de Gelecek Partisi'ne 1 oy çıktı. Karapınar'da da Gelecek Partisi 77 oy toplayabildi. Gelecek Partisi, Konya'da 9 ilçede toplamda 2688 seçmenin oyunu alabildi.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum