Konyalı 25 yıllık dev firma iflas etti! 100 çeşit ürün üretiyordu
Konya genelinde son dönemde artan ekonomik krizin etkileri kendini hissettirmeye devam ediyor. Birçok büyük firmanın peş peşe konkordato veya iflas ilan etmesi, vatandaşlar arasında büyük endişe yaratıyor. Son olarak, haziran ayında konkordato ilan eden ve şehrin köklü sanayi kuruluşlarından olan bir firma, girdiği mali darboğazdan çıkamayarak iflas etti.

KOZMETİK SEKTÖRÜNÜN ÖNEMLİ OYUNCUSU YIKILDI
İflas eden firma, Konya'da 25 yıldır faaliyet gösteren ve 1998 yılında kurulan Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya Anonim Şirketi oldu. Kozmetik sektöründe 100’den fazla ürünün üretimini gerçekleştiren ve Konya'daki fabrikasında 50 çalışanı istihdam eden bu devin iflası, şehirde şaşkınlık yarattı. Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin iflasına 11/09/2024 tarihinde karar verdi ve bu karar 24/04/2025 tarihinde kesinleşti.

ALACAKLILARA KRİTİK ÇAĞRI: İKİNCİ TOPLANTI TARİHİ BELLİ OLDU
İflas kararının kesinleşmesinin ardından, tasfiye sürecini yürüten Konya 1. İcra Dairesi, alacaklılara yönelik önemli bir ilan yayımladı.
Sıra Cetveli İlan Edildi: Müflis şirket hakkındaki alacak ve hak iddialarının incelenmesi tamamlandı ve 02/10/2025 tarihli alacaklılar sıra cetveli düzenlenerek incelemeye sunuldu.
İtiraz Süreleri: Alacağın esasına ve miktarına itiraz etmek isteyenler, 15 gün içinde iflasa karar verilen ticaret mahkemesinde dava açmak zorunda. Sıraya ilişkin itirazlar ise 7 gün içinde icra mahkemesine şikayet yoluyla iletilebilecek.
İkinci Toplantı: İflas alacaklılarının haklarının görüşüleceği İkinci Alacaklılar Toplantısı, 12 Kasım 2025 Salı günü saat 14:30’da Konya 1. İcra ve İflas Müdürlüğü’nde yapılacak. Toplantıya sadece sıra cetvelinde alacakları kabul edilen ya da mahkeme kararıyla katılmalarına izin verilen alacaklılar katılabilecek.
Yıldız Kozmetik’in iflası, Konya ekonomisinin ve sanayisinin karşı karşıya olduğu zorlu dönemi bir kez daha gözler önüne serdi.
Kaynak:Haber Merkezi




