Konya'dan bir Murat Kurum geçti

Konya'dan bir Murat Kurum geçti

2018 yılından bu yana bakanlık yapan, görevi süreci boyunca Konya'nın her türlü sorunu, projesi ve yatırımıyla yakından ilgilenen, son seçimlerle birlikte İstanbul Milletvekili olan Murat Kurum, yaptığı hizmetlerle Konyalıların takdirini kazandı

10 Temmuz 2018 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atanan Konyalı Murat Kurum, 5 yıl boyunca bakanlık yaptı. Kurum, 5 yıllık süre zarfı içinde ise önemli işlere imza attı. Kurum döneminde Elazığ depremi, İzmir depremi, Batı Karadeniz sel felaketi, Kahramanmaraş depremi gibi çok büyük felaketler yaşandı. Kurum, deprem bölgeleri başta olmak üzere, ülkenin birçok şehrine yetişmeye çalışırken, memleketi Konya'yı da hiçbir zaman ihmal etmedi. Kurum, imkânı oldukça her fırsatta baba memleketi Konya'ya geldi.

fg6c2xjxoaqy3j4-1.jpg

KURUM'UN TEK DERDİ DAHA ZENGİN BİR KONYA OLDU

Konyalı olmayı her yerde gururla dile getiren, memleketine sevdalı olan eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kabinenin en çalışkan bakanlarından biri olarak bilindi. Göreve geldiği günden bu yana Türkiye genelinde ve özellikle Konya'da başarılı çalışmalara imza atan Kurum, Konya'nın sorunlarıyla dertlendi, her fırsatta vatandaşın başta olmak üzere, kurum ve kuruluşların istek, talep ve şikayetlerini de dinledi. Konya'da yapılan birçok yatırımda ise Kurum'un imzası bulunuyor. Kurum, görev süresi boyunca Konya'yı her alanda daha zengin bir noktaya taşımak için var gücüyle çalıştıklarını ve çalışacaklarını söyledi. Kurum, Konya'ya hizmet etmeyi gurur kaynağı olarak gördüğünü belirtti.

bakan-kurum-konyada-1.jpg

KONYA İÇİN BİRÇOK YATIRIMI HAYATA GEÇİRDİ

Murat Kurum'un Konya için hayati önem taşıyan Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı projelerinde imzası bulunuyor. Bu projelerin hayata geçirilmesinde Murat Kurum, öncü rol oynadı. Murat Kurum, yine birçok ilçeye millet bahçelerini kazandırdı. Eski stadyum yerine yapılan Konya millet bahçesinde de Murat Kurum'un imzası bulunuyor. Murat Kurum, yine Konya'nın hayali olan Yeni Motorlu Sanayi Sitesi'nin de yapımında öncü rol oynadı. Yeni Sanayi Sitesi'nin yapımını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yürütüyordu. Kurum, yatırım değeri 1,6 milyar TL olan 38 projenin de hayata geçirilmesinde etkili oldu. Kurum, Konya'da TOKİ konutlarının yaygınlaşmasını da sağladı. Şükran Mahallesi'ndeki dönüşümde de Murat Kurum'un ciddi katkıları oldu.

MURAT KURUM KİMDİR?

Aslen Karapınarlı olan Murat Kurum, 1976 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Mimar Kemal Lisesinin ardından Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu (1999). Yüksek Lisansını, Kentsel Dönüşüm alanında tamamladı. (2017) İnşaat alanında faaliyet gösteren çeşitli özel sektör kuruluşlarında çalıştı. (1999-2005) TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığında uzman olarak görev yaptı. (2005-2006) TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevinde bulundu. (2006-2009) T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini ifa etti. (2009-2018 Temmuz.) Yeni kabinenin ilk Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum, evli ve 3 çocuk babasıdır. Kurum, 2023 seçimlerinde İstanbul'dan milletvekili oldu. Son kabinede görevini devretti.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum