Konya'dan 41 ülkeye makine satıyorlar

Konya'dan 41 ülkeye makine satıyorlar

Borçla alınan torna makinesiyle başlayan üretim serüveninde bugün başta Avrupa olmak üzere dünyanın 41 ülkesine makine satışı gerçekleştiren OSTAŞ Makine, öz sermayesi ile büyüyen sayılı firmalardan.

Borçla alınan torna makinesiyle başlayan üretim serüveninde bugün başta Avrupa olmak üzere dünyanın 41 ülkesine makine satışı gerçekleştiren OSTAŞ Makine, öz sermayesi ile büyüyen sayılı firmalardan.

Geçmişten bugüne yeni teknolojileri yakından takip ederek müşterilerine daha kaliteli ürün ve hizmet sunma düsturu ile çalışan kendi ürettiği ürünlerin satış, pazarlama, dağıtımını yaptığı gibi birçok ürünün de bayiliğini yapan. OSTAŞ MAKİNE Araçlarıyla Türkiye’nin birçok noktasında bulunan müşterisiyle direk çalışma sağlıyor.

TEK TORNA İLE BAŞLAYAN MACERA

1990 yılında borçla alınan torna ile fason iş yaparak Zafer Sanayi’de küçük bir dükkânda başlayan firmanın serüveni, bugün bambaşka boyutlara ulaştı. Firma sahibi Osman Taşdemir, üretim hayatında birçok zorluk yaşayıp, asla pes etmeyen sanayicilerimizden birisi. Özellikle meşhur 5 Nisan kararlarıyla yaşadığı sıkıntıları, çok çalışarak aştığını anlattı. İmalat sektörüne girme kararı alarak firma için dönüm noktası oluşturan Osman Taşdemir, ilk olarak mozaik mermer silim makinesi, ahşap parke silim makinesi ve profil kesme makinelerinin imalatına başladı. Sonrasında ülke ekonomisindeki büyüme ve hızlanmaya paralel olarak ihtiyaç duyulan motorsuz sac kıvırma makinesinin imalatıyla bugünkü üretim yelpazesinin de temellerini atmış oldu.

adsiz-008.jpg

DÜNYANIN HER YERİNE İHRACAT

Firma bugün yarım metre 66 mm’den 6 metre 800 mm çaplara kadar silindir makinesi üretebilme kapasitesine sahip. 5 kalemde 123 adet makine üretimi yaptıklarına vurgu yapan Ostaş Makine sahibi Osman Taşdemir, “Sac kıvırma silindir makineleri, boru profil büküm makineleri, kordom ve sac kesim makinelerinden oluşan geniş bir üretim yelpazesine sahibiz” dedi. Ürettiği makineleri büyük ölçüde Avrupa ülkelerine ihraç eden Ostaş Makine, özellikle makine sektörünün kalbi olan Almanya’ya önemli ölçüde ürün gönderiyor. Balkan ülkeleri, Rusya, Kore, Güney Amerika ülkelerine de ciddi rakamlarda ürün ihraç eden Ostaş Makine, 4 bin 500 metrekarelik fabrikasında ... personeli çalışmalarını sürdürüyor.

BANKA KREDİSİ KULLANMADAN, ÖZ SERMAYE İLE YATIRIM

Bugüne kadar yatırımlarını ve üretimlerini banka kredisi kullanmadan, tamamen öz sermayesiyle yapan Ostaş Makine, önümüzdeki yıllarda yeni ve daha büyük makineler üretmeye hazırlanıyor. Bizim işimiz ekip işi, nitelikli personel sorunu yaşamasak şimdiye kadar çok daha büyük makinelerin imalatını tamamlamış olurduk diyen Osman Taşdemir, “Ben ekip çalışmasına çok inanan bir insanım. İyi bir ekibiniz olursa yapamayacağınız iş yoktur. Ancak günümüzde nitelikli personel bulmak çok zorlaştı. Gerek eğitim sistemimiz gerekse gençlerin çalışma tarzları, büyük hedeflerimizi gerçekleştirme noktasında bizi yavaşlatıyor. Eğer ki çıraklıktan ustalığa kadar yetiştirebileceğimiz personel eğitme sistemini yakalayabilirsek ülkemizde inanın çok daha farklı yerlerde oluruz sanayi olarak” diye konuştu.

adsiz-009.jpg

HER SEKTÖRDE KULLANILIYOR

Ostaş Makine’nin ürettiği makineler dünyanın dört bir yanında yel değirmenlerinin yapımından tutun da uçak yapımına kadar birçok alanda önemli bir rol oynuyor. Ostaş Makine’nin Pazar payını ise yüzde 85 ile yurtdışı oluşturuyor. Ülkemizdeki ekonomik yapıyla doğru orantılı olarak iç piyasa payını artırmayı düşündüklerini söyleyen Osman Taşdemir, “Önümüzdeki yıllarda iç piyasa oranımızı artırmayı planlıyoruz. Ancak şu an içi tüm enerjimizi yurtdışı pazarlarına yöneltiyoruz. Özellikle Afrika ve Orta Doğu pazarlarından talepler geliyor. O bölgelere de ticaret ağımızı kurmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum