Konya'daki üniversitede aile boyu kadrolaşma pes dedirtti! Rektör isyan etti

Konya'daki üniversitede aile boyu kadrolaşma pes dedirtti! Rektör isyan etti

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nde sular durulmuyor. Kısa süre önce dekanlıktan alınan ismin, bir kızının aynı bölümde öğretim üyesi olduğu, bir başka kızını üniversiteye aldırmak istediği ortaya çıktı.

18 Mayıs 2018 yılında kurulan KTÜN'de aile boyu kadrolaşma 'pes' dedirtti. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, bu duruma isyan etti. Konya Teknik Üniversitesi'nde (KTÜN) geçtiğimiz hafta Mimarlık ve Tasarım Fakültesi dekanı, sessiz sedasız görevden alındı. Bu görevden almanın gerekçesinin usulsüz atama iddialarından kaynaklandığı belirtilmişti. Görevden alınan dekanın bir kızının aynı bölümde öğretim üyesi olduğu ortaya çıktı. Eski dekanın bir diğer kızı için de kadro ilanına çıktığı ve o kızını da bölüme aldırdığı öğrenildi.

tuatautaut.png

OLAY YÖK'E TAŞINDI! DEKAN GÖREVDEN ALINDI!

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, olayı öğrenir öğrenmez duruma müdahale etti ve bu meselenin 'ahlaki' olmadığını dile getirdi. KTÜN'de aile boyu kadrolaşma, rektör Çelik'i bile isyan ettirdi. Rektör Çelik, daha sonra bu olayı Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) iletti. YÖK, dekanı ivedilikle görevden aldı. Çelik, kendini fakülteye dekan vekili olarak atadı.

ktunden-bolgenin-onde-gelen-teknoloji-transfer-ofislerine-buyuk-destek.jpeg

Rektör Çelik, eski dekanın ikinci kızının atamasını iptal ettirdi. Rektör Prof. Dr. Osman Nuri Çelik'in bu süreç içinde komisyonu iki kez iptal ettirdiği de öğrenildi. Konu, yargıya taşındı. Selçuk Üniversitesi öğretim üyelerinin isimlerinin de jüride yer aldığı ancak bu meseleyi ahlaki bulmadıkları için jüriye katılmadıkları gelen bilgiler arasında yer aldı.

'YASAL ENGEL YOK AMA ETİK DEĞİL' YORUMLARI

Görevden alınan dekanın ikinci kızının, üniversiteye girmesine yasal olarak bir engel olmadığı bilinirken, aileden 3 kişinin aynı bölümde görev yapmasının etik olarak doğru olmayacağı akademik camia tarafından konuşuluyor.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
71 Yorum