Konya'daki okullarda güvenlik zafiyeti mi var?

Konya'daki okullarda güvenlik zafiyeti mi var?
Konya’nın Karatay ilçesi Fetihkent İmam Hatip Ortaokulu'nda meydana gelen silahlı saldırıda bir öğretmen öldürüldü. Okul içinde gerçekleşen olay sonrası ‘okullarda güvenlik zafiyeti mi var’ sorusu akıllara geldi

Konya’nın Karatay ilçesi Fetihkent İmam Hatip Ortaokulu'nda görevli rehberlik öğretmeni Muhammed Öz, okul bahçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Öz’ün arkadaşı olduğu iddia edilen cinayet zanlısı B.O. polisler tarafından gözaltına alındı. Tüfekle saldırının ardından vatandaşlar yaşananlara tepki gösterdi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TARTIŞMALARI YENİDEN GÜNDEMDE

Olay, eğitim camiasında ve kamuoyunda derin üzüntü yaratırken, okullarda güvenlik önlemleri yeterli mi? sorusunu yeniden gündeme taşıdı.

‘ÇOCUKLAR BU ŞEKİLDE Mİ KORUNUYOR?’

Selçuk Üniversitesi’nde de yaşanan silahlı saldırıda da aynı sorular gündeme gelmişti. Konyalı vatandaşlar, “Okula tüfekle nasıl girebilirler? O kadar çocuğun canını nasıl tehlikeye atarsınız? Bunlar da konuşulsun. Güvenlik ne iş yapıyor? Çocuklar bu şekilde mi korunuyor?” gibi soruları gündeme getirerek çocukların yaşadıkları tehlikeye dikkat çektiler.

Kaynak:Süleyman Kuloğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum