Konya'daki marketlere fahiş fiyat denetimi! İşte yaşananlar

Konya'daki marketlere fahiş fiyat denetimi! İşte yaşananlar

Ticaret Bakanlığı Ramazan ayı öncesi marketlere fahiş fiyat denetimi yaptı. Konya'daki marketler bu kapsamda denetlendi. İşe yaşananlar...

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat denetimlerine başladı. Kapsamlı denetimlerin uygulandığı illerden birisi Konya oldu. Bakanlık ekiplerince Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Bursa, Antalya, Konya, İzmir, Kocaeli ve Kayseri'deki marketlerde eş zamanlı fahiş fiyat ve etiket denetimi yapıldı.

aa-20240227-33822234-33822226-ticaret-bakanligindan-ramazan-ayi-oncesi-10-ilde-market-denetimi.jpg

ETİKET FİYATI İLE KASA FİYATINDA FARK OLUP OLMADIĞINA BAKTILAR

Ekipler, özellikle temel gıda ve temel ihtiyaç ürünlerine yönelik etiketleri inceledi. Denetimlerde, ürünlerde fahiş fiyat olup olmadığına, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunup bulunmadığına, etiketlerdeki ürün fiyatının son değişim tarihi ile önceki fiyatı gibi bilgilere bakıldı.

aa-20240227-33822234-33822233-ticaret-bakanligindan-ramazan-ayi-oncesi-10-ilde-market-denetimi.jpg

DENETİMLERDE HAKSIZ KAZANÇ TESPİT EDİLİRSE CEZA YAZILIYOR

Konya Ticaret İl Müdürü Mustafa Çağlayan ve il müdürlüğü ekipleri de Konya'nın Selçuklu ilçesindeki marketlerde denetimde bulundu. Çağlayan, yaklaşan ramazan ayı öncesinde denetimleri yoğunlaştırdıklarını, tüm kentte denetim çalışmaları yaptıklarını söyledi. Denetimler sonucunda haksız kazanç elde ettiği belirlenen işletmelere cezalar yazılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum