Konya'daki KYK yurdunda öğrencilerin internet çilesi devam ediyor

Konya'daki KYK yurdunda öğrencilerin internet çilesi devam ediyor

Konya Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler, telefon şebekelerinin ve internet bağlantısının zayıflığından şikayet ediyorlar. Üniversite öğrencileri, “Ailem ile görüşmek için yurt bahçesine çıkmam gerekiyor ” dedi

Konya, üniversite öğrencilerinin en çok tercih ettiği şehirlerden biri olmasına rağmen Tahir Büyükkörükçü Erkek Öğrenci Yurdu ve Büyük Selçuklu Erkek Öğrenci Yurdu’nda internet bağlantısı ve şebeke sorunu yaşanıyor. Yetkililer üniversitelerin açılmasından itibaren internet ve şebeke sorununu çözmeye çalıştıklarını belirtirken, öğrenciler bu durumdan rahatsız olduklarını dile getiriyorlar. Sağlıklı telefon görüşmesi bile yapamadıklarını vurgulayan öğrenciler, sorunun kısa zamanda çözülmesini bekliyor.

5-2.jpg

TELEFON ŞEBEKESİ BİLE ÇEKMİYOR

Geçen yıllarda KYK yurtlarında internet ve şebeke sorunu yaşamadığını söyleyen üniversite öğrencileri, “KYK yurtları geçen yıllardaki gibi değil. Birçok sorun ortaya çıkmış. Geçen yıllarda internet bağlantısında pek sorun yaşanmıyordu. Şu an internet kullanmak imkansız hâle gelmiş. Sorun o kadar ciddi boyut aldı ki, ders için araştırma yapamayacak duruma geldim. Bana göre internet bağlantısını zayıflattılar. Ailem ile görüşmek için yurt bahçesine çıkmam gerekiyor. Bu şartlarda üniversite okumaya çalışıyoruz. Çok zor durumda kaldığımızı söylemek istiyorum. Kendi internetimiz bile çekmiyor. Bunun nedenini sorduğumuzda ‘yapmaya çalışıyoruz’ cevabını alıyoruz. Üniversiteler açılalı bir ay oldu. Ama yapacaklarını sanmıyorum. Yetkililerden sesimizi duymasını istiyoruz” diye konuştular.

İNTERNET YÜZÜNDEN DERS ÇALIŞAMIYORUM

Sorunun çözülmesini isteyen üniversiteliler “İnternet bağlantısı yüzünden ders çalışamıyorum. Telefon ile görüşmek istediğim zaman şebekenin iyi çektiği yerlere geçmemiz gerekiyor. Öğrenciler için internet lüks değil ihtiyaç oldu. Bizleri düşünmüyorlar. Yani ülkemizin geleceğini umursamıyorlar. Bu hususa çözüm bulmaları için yetkililerden yardım istiyoruz” ifadelerini kullandılar.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum