Konya'daki kamu çalışanlarını gelen zamlar zorluyor

Konya'daki kamu çalışanlarını gelen zamlar zorluyor

Türk Eğitim-Sen olarak öncelikli taleplerinin kamu çalışanlarının insanca yaşayabileceği bir ücrete kavuşturulması olduğunu kaydetti.

Türk Eğitim-Sen olarak öncelikli taleplerinin kamu çalışanlarının insanca yaşayabileceği bir ücrete kavuşturulması olduğunu kaydeden Türk Eğitim-Sen Konya 1 No’lu Şube Başkanı Ali Köç, “Hükümeti, memurların sesine kulak vermeye çağırıyoruz Genel merkezimizin ekonomiye, mesleğe, eğitim yönetimine ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’na Yönelik “24 Kasım Öğretmenler Günü Raporu” konulu anket sonuçlarına göre katılımcı öğretmenlerin  yüzde 59,30’u ekonomik durumunu ‘kötü’ olarak tanımlarken, bu durumun aile içi ilişkilerini etkilediğini söylüyor” ifadelerini kullandı.

Yazılı açıklama yapan Ali Köç, “Alım gücü giderek eriyor, iğneden ipliğe yapılan zamlar ile kamu çalışanları belini doğrultamıyor.  Bu noktada yaşanan ekonomik koşullara paralel olacak şekilde memurların ücretlerinde artış yapılması şarttır. Aileleriyle birlikte yaklaşık 20 milyona tekabül eden memurlarımız ve emeklilerimiz enflasyon karşısında ezdirilmemelidir. Hükümet kamu çalışanlarının ekonomik sorunlarını acilen gündemine almalıdır. Seyyanen zam, enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılması, refah payı uygulaması getirilmesi öncelikle taleplerimizdir” dedi. 

Vergi politikalarının kamu çalışanlarının lehine düzenlenmesi gerektiğine dikkat çeken  Köç, şu görüşleri savundu: “Yıllardır kamu çalışanlarının üzerinde ağır bir yük olan gelir vergisi sorununun bir an önce çözülmesini istiyor ve bu konunun ülkemizi idare edenlerin yükümlülüğünde olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Bakınız, vergide esas olan çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi almaktır. Maalesef bu durum ülkemizde tam tersidir. Kamu çalışanlarının maaşı gelir vergisi nedeniyle Kasım-Aralık ayında büyük düşüş yaşıyor.  Zaten kamu çalışanlarının enflasyon karşısında kuşa dönen maaşları vergi dilimi  ile birlikte yok oluyor. Yapılması gereken bellidir: Gelir vergisinin yüzde 15’e sabitlenmesini ısrarla talep ediyoruz. Alım gücü giderek eriyor, iğneden ipliğe yapılan zamlar ile kamu çalışanları belini doğrultamıyor. Bu noktada yaşanan ekonomik koşullara paralel olacak şekilde memurların ücretlerinde artış yapılması şarttır. Aileleriyle birlikte yaklaşık 20 milyona tekabül eden memurlarımız ve emeklilerimiz enflasyon karşısında ezdirilmemelidir. Hükümet kamu çalışanlarının ekonomik sorunlarını acilen gündemine almalıdır. Seyyanen zam, enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılması, refah payı uygulaması getirilmesi öncelikle taleplerimizdir.”

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.