Konya'daki eczacılar dertli: Şimdilik açığız

Konya'daki eczacılar dertli: Şimdilik açığız

Konya Eczacı Odası Ahmet Keleşoğlu Sosyal Tesisleri Uzm. Ecz. Harun Kızılay çok amaçlı konferans salonunda gerçekleştirilen Konya Eczacı Odası 2022 Yılı Seçimsiz Olağan Genel Kurulu Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Saygın Garğın ve çok sayıda delege

Konya Eczacı Odası Ahmet Keleşoğlu Sosyal Tesisleri Uzm. Ecz. Harun Kızılay çok amaçlı konferans salonunda gerçekleştirilen Konya Eczacı Odası 2022 Yılı Seçimsiz Olağan Genel Kurulu Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Saygın Garğın ve çok sayıda delegenin katılımıyla yapıldı.

5. Bölge Konya Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. A. Hakan Koru, “Birinci basamak sağlık hizmet danışmanı ve halka en yakın sağlık hizmeti sunan eczacılar olarak açık bir şekilde ifade ettiğimiz taleplerimize bugüne kadar karşılık bulamadık. Hak ettiğimiz değeri göremiyoruz. Bizlerin özverili çabalarına rağmen görev ve üstlendikleri sorumluluklar itibari ile üzerlerine titrenmesi ve korunması gereken eczacıların adeta kaderine terk edildiği günleri yaşıyoruz. Bu ülkeye kattığımız değer görülmek istenmedi. Eczacıya hak ettiği değer verilmiyor. Eczacılar yok sayıldı” dedi. 

25 Eylül tüm dünyada Eczacılar Günü olarak kutlandığını anamsatan Koru, “Bu yıl tema “ Daha sağlıklı Bir Dünya için eylemde birleşmiş bir Eczacılık” olarak belirlendi. Biz eczacılar, bu sene bugünü belki bayram havasında kutlayamıyoruz. Çünkü mesleğimiz ekonomik bir tehdit altında yaşama mücadelesi veriyor. Ecza depolarına olan borçlarımızı. kredi borçlarıyla kapatarak ayakta durmaya çalışıyoruz. Onun için biz eczacılar “ Şimdilik kaydıyla açığız diyoruz. Çünkü yarın, ne olacağın bizde bilmiyoruz” diye konuştu. 

TEB Genel Sekreteri Saygın Garğın ise,“ Biz eczacılar mesleğimize yapılan haksızlıklara dur diyoruz. Eczacılar olarak hep birlikte bir hak arama mücadelesinin içerisindeyiz. Bu mücadeleyi hak ettiğimiz değeri alana kadar sürdürmeye de kararlıyız. Artık eczacılık mesleği için ayaktayız. Artık hastalarımız için ayaktayız. Geleceğe onurlu bir meslek bırakmak için ayaktayız. Artık sesimizi duymazdan gelenlere bütün meslektaşlarımızın birlikte tek yürek seslenmek adına 16 Ekim 2022 tarihinde Ankara’da meydanlarda olacağız” diye konuştu. 

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum