Konya'daki dev fabrika zam isteyen işçileri kovmuştu! Başka bir firma 200 işçiyi kovdu

Konya'daki dev fabrika zam isteyen işçileri kovmuştu! Başka bir firma 200 işçiyi kovdu

Konya'nın en büyük fabrikalarından birisi zam isteyen 30 işçiyi kovmuştu. Şimdi başka bir fabrika zam isteyen 200 işçiyi kovdu. İşte yaşananlar...

Konya'nın en büyük fabrikalarından birisi olan Eti Alüminyum'da sıkıntılar bitmiyor. 2024 yılı itibariyle işçilerin zam oranını belirleyen firma yetkilileri büyük bir tepkiyle karşılaştı. Yüzde 56 oranındaki zammın enflasyon karşısında hızla eridiğini belirten işçiler, fabrika önünde eyleme başladı. Eyleme yaklaşık olarak 400 işçinin katıldığı söyleniyor.

eti-834884.jpeg

ZAM İSTEYEN 30 İŞÇİ KOVULMUŞTU

İşçilerin ek zam talebiyle iş bırakarak eylem yaptığı Seydişehir Eti Alüminyum'da imzalanan ek protokol sonrası 30 işçi kovuldu. Zam istediği için kovulan işçilerle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş, "Hakkını arayan işçiler asgari ücret seviyesine yakın bir ücret alıyordu. Öğrendik ki fabrika zam isteyen 30 işçiyi kovmuş" demişti. Şimdi benzen bir olay başka fabrikada yaşandı. Edinilen bilgiye göre zam isteyen 200 işçiyi bu fabrika kovdu.

eti.jpg

PLASTİK SEKTÖRÜNDEKİ FİRMA 200 İŞÇİYİ BU GEREKÇEYLE KOVDU

Plastik sektöründe faaliyet gösteren dev firmada çalışan 2 bin işçi maaş zammını yeterli bulmadı. Yılda 280 bin tonun üzerinde üretimiyle ülkenin liderleri arasında yer alan firma 80 ülkeye ihracat yapıyor. 150 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren firmada sular durulmuyor.

fabrika-949944.jpg

Konya'daki işten çıkarmanın bir benzeri de Gaziantep merkezli Kimpack Plastik'te yaşandı. Maaş zammını beğenmeyen işçiler 9 Şubat'ta iş bırakmıştı. Greve katılan 200 işçiyi patron kovdu. Bu duruma İş Kanununun 46'ıncı maddesindeki 'işverenin güvenini kötüye kullanmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunmak' ve 49'uncu maddesindeki 'işçinin kendisine verilen işleri kasıtlı olarak yapmaması' gerekçe gösterildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum