Konya'daki bu mahalle gürültü bariyeri sayesinde sessiz olacak

Konya'daki bu mahalle gürültü bariyeri sayesinde sessiz olacak

Konya'da daha önce Konya Adalet Sarayı'nın etrafına yapılan gürültü bariyeri şimdi de yeni açılan caddeye yapılacak.

Konya'da geçtiğimiz yıl eylül ayında Konya Adalet Sarayı ve Konya Şehir Hastanesi'nin bulunduğu yola gürültü bariyeri yapılmıştı. Söz konusu gürültü bariyeri sayesinde bölgede bulunan kamu kurumlar ve evlere daha az araç sesinin gitmesi sağlanmıştı.

bariyer-konya.jpg

Bölgede çalışan ya da evi bulunan vatandaşlar ise bu gürültü bariyeri projesinin çok faydalı olduğunu belirtmişlerdi. Proje kapsamında Konya Adalet Sarayı binasının önüne ilk etapta 236 metre uzunluğunda gürültü bariyeri yapıldı.

gurultu-yok-konya.webp

5,5 metre yüksekliğindeki bariyerin olumlu sonuç vermesinin ardından Konya'da ikinci gürültü bariyerinin yapılmasına karar verildi. Konya'da ikinci gürültü bariyerinin yapılacağı cadde ise kısa süre önce hizmete açılan Abdülhamit Han Caddesi oldu.

konya-sessiz-cadde.jpg

14 kilometre uzunluğundaki cadde yaklaşık olarak 300 milyon lira maliyetle inşa edildi. Bu cadde sayesinde Konya'da Meram Tıp Fakültesi'nden Beyhekim Devlet Hastanesi'ne kesintisiz ulaşım sağlanmış oldu. Abdülhamit Han Caddesi'ni Konyalılar açıldığı günden beri yoğun olarak kullanıyor.

sessiz-cadde-konya.jpg

Son haftalarda caddenin kullanım oranı ciddi seviyelere ulaştı. Durum böyle olunca caddeye ses bariyeri yapılmasına karar verildi. Abdülhamit Han Caddesi Gürültü Bariyeri yapım işi için Konya Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıktı.

gurultu-bariyeri-konya.jpg

Bahsi geçen proje 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek. Gürültü bariyerinin uzunluğu ise ihale metninde 400 metre olarak belirtildi. Gürültü bariyeri ihalesini kazanan firma yer tesliminden itibaren 90 günde projeyi bitirecek. İhalede son teklif verme tarihi ise 2 haziran 2023 olarak duyuruldu. Gürültü bariyeri sayesinde Konya Erenköy Mahallesi daha sessiz olacak.

İhale ile ilgili detaylar şu şekilde:

adsiz-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum