Konya'daki bu fabrikada 15 bin kişi istihdam edilecek

Konya'daki bu fabrikada 15 bin kişi istihdam edilecek

Konya sanayisine dev yatırım yapıldı. Söz konusu yatırım kapsamında 15 bin kişinin istihdam edileceği söyleniyor.

Emlak Konut Asansör Fabrikası açılışında konuşan Bakan Murat Kurum, “İnşallah fabrikamız; şu anda yüzde 75 olan yerli ve millilik oranını 2 yıl içerisinde yüzde 100’e çıkaracak, 5 milyar dolar ihracata ulaşacak; dünyanın lider 7 asansör firması arasına girecek” dedi. 

2-2.jpg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Emlak Konut Asansör Fabrikası açılışında konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Tarihimizdeki medeniyet atlasımız, nebilerin, âlimlerin ocağı, evliyalar şehri Konya’mızdayız. Bugün;yerli ve milli Emlak Konut Asansör Fabrikamızın açılışını büyük bir heyecanla, coşkuyla gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı. 

2-1-1.jpg

TÜRKİYE YÜZYILI VURGUSU

Konya’ya Türkiye Yüzyılı’na yakışır yeni hizmetler, yeni eserler üretmenin gayreti içinde olduklarını dile getiren Kurum, “Bugün hamdolsun, Türkiye Yüzyılımızın refahı için emek veren Emlak Konut’umuzun faaliyet alanlarına bir yenisini daha ekliyoruz. Türkiye’nin ilk yerli ve milli asansör fabrikasını, Emlak Konut Asansör Fabrikamızı (EKA) aziz Konya’mızda sizlerin hizmetine, ülkemizin, milletimizin hizmetine sunuyoruz. Asansörler; yaşam kalitemizi artıran vebir yapıya değer katan teknolojik bir üründür. Bugün Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğimizde 4 katı aşan yapılara asansör yapma zorunluluğu bulunuyor.

2-3.jpg

Bu anlamda ülkemizdeki yapıların yüzde 85’inden fazlasında asansör ihtiyacı olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenlerden dolayı, Türk asansör sektörünün stratejik bir öneme sahip olduğunu göz ardı etmemeliyiz. Kentsel dönüşüm projelerimiz ve sosyal konut hamlelerimizle beraber, sektörde önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Bu yüzden Türk asansör sektörünün, inşaat sektörü ile birlikte düşünülmesi gerekiyor.Yine Asansör Sanayicileri Derneği’nin verilerine göre ülke genelinde yılda 40 bin civarında asansör monte ediliyor. Tüm bu verileri göz önüne aldığımızda şunu rahatlıkla ifade edebilirim. Türk asansör sektörü, ülke sanayisi ve ekonomisi açısından önemli bir faaliyet alanıdır ve Konya’mız bu alanda da lider olacaktır" dedi.

42 METRELİK TEST KULESİ

Kurum, fabrika ile ilgili şu bilgileri verdi: “Bugün açılışını yaptığımız asansör fabrikamız tam 70 bin metrekare inşaat alanına, 15 bin metrekare kapalı alana sahip. Fabrikamızda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla birlikte inşa ettiğimiz Ar-Ge Merkezimizin yanı sıra, 42 metre yüksekliğinde test kulemiz yer alıyor. Fabrikamız, tamamen sıfır atık uyumlu, çevre ve iklim dostu. Aynı zamanda kendi enerjisini üretiyor. Yani Türkiye’deki “çevre dostu fabrikaların” en güzel örneği, işte hemen yanı başımızda. İnşallah fabrikamız; önümüzdeki birkaç yıl içerisinde şu anda yüzde 75 olan yerli ve millilik oranını 2 yıl içerisinde yüzde 100’e çıkaracak, 5 milyar dolar ihracata ulaşacak; dünyanın lider 7 asansör firması arasına girecek, onlarla dişe diş bir rekabetle adını ilk sıralara altın harflerle yazdıracak. İlk yıl 155 kişi istihdam edecek olan fabrikamız, üretimin yanı sıra montaj ve servis bakım hizmetleriylebu sayıyı her geçen gün daha da artıracaktır. İlk hedefimiz, 2024 yılı sonuna kadar 5 bin, sonrasında ise minimum 15 bin vatandaşımıza, Konyalı kardeşimize istihdam sağlamak. İşte bu noktada buradan bir müjde vermek istiyorum. Fabrikamızda çalışanların yüzde 20’si gençlerimizden oluşacak. İnşallah başta Konyalı gençlerimiz bu fabrikada, ekonomimize katma değer oluşturacak, ülkemizin istikbaline yön verecek.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum