Konya'daki asker uğurlamalarında korkutan manzara!

Konya'daki asker uğurlamalarında korkutan manzara!

Temmuz celp döneminde silah altına alınacak askerler uğurlandı. Konya'da yapılan tüm uyarılara ve yasaklara rağmen yine aynı manzaralar yaşandı. Şehrin farklı noktalarında havai fişekler atıldı, sosyal mesafe kuralı ve maske takma zorunluluğu ihlal edildi

Türkiye’nin dört bir yanında ve Konya’da asker uğurlamaları yapıldı. Temmuz celp döneminde silah altına alınacak askerler uğurlandı. Bütün uyarılara ve korona virüs tehlikesinin devam etmesine rağmen asker uğurlama törenlerinde yine aynı manzaralar yaşandı. Şehrin farklı noktalarında havai fişekler atıldı. Trafik tehlikeye atılarak, konvoylar yapıldı. Müzik eşliğinde sosyal mesafe kuralı tanımaksızın halaylar çekildi. Asker uğurlama törenine katılan çoğu vatandaşın da maske takma zorunluluğuna uymadığı gözlemlendi. Bu tarz organizasyonların yasak olmasına rağmen, vatandaşın çok rahat bir tavır sergilemesi tepkilere neden oldu. Yine çoğu vatandaş, “Yasak var ama denetim mi yok? Biz, korona konusunda çok endişeliyiz ama kendini bilmezler toplum sağlığını tehlike altına atıyor. Bunun hesabını kim verecek” diyerek, tepkisini ortaya koydu. Bir iddiaya göre önceki gün yeni stadyumun yanında düzenlenen asker uğurlama töreninde atılan havai fişekler yangına sebep oldu. O anlarda yaşananları vatandaş kameraya kaydetti.

1 AY ÖNCE DE AYNI ŞEYLER YAŞANDI

Haziran celp döneminde de silah altına alınacak yüzlerce genç, Konya'dan uğurlanmıştı. Son olarak korona virüs sürecinde Konya Otogarı'nda düzenlenen asker uğurlama törenininde asker uğurlaması için yüzlerce kişi şehirlerarası otobüs terminaline akın etmişti. Halaylar tutulup, meşaleler yakarak hiçbir önlem alınmadan asker uğurlaması yapılmıştı. Bu olayın hemen ardından İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen yazıda, toplu asker uğurlama törenlerine geçici süreyle izin verilmemesi istenmişti. Yeni İstanbul Yolu Caddesi üzerinde bazı gruplar tarafından konvoylar oluşturulmuştu. Korna sesleri, vatandaşı rahatsız etmişti. Konvoya katılan araçların bazılarının camlarından gençler çıkarak, ölüme davetiye çıkarmıştı. Konvoya katılan gençlerin büyük bir kısmının yine maskesiz olduğu gözlemlenmişti. Şehrin bazı noktalarında ise silah altına alınacak askerler için havai fişekler atılmıştı. Önceki gün Konya'da yine aynı görüntüler yaşandı.

adsiz.jpg

VATANDAŞ TEPKİSİNİ SOSYAL MEDYADA DİLE GETİRDİ

Uğurlama törenlerinde yaşananlar, sosyal medyada da gündem oldu. Çoğu vatandaş, sosyal medya hesabından duruma tepki gösterdi. Havai fişekten rahatsız olduğunu aktaran vatandaşlar, sosyal mesafeye uyulmaması konusunda da endişelerini dile getirdi. Gecenin ilerleyen saatlerinde kimsenin rahatsız edilmemesi gerektiğini kaydeden vatandaşlar, “Hastası olan var, küçük çocuğu olan var. Sosyal mesafe deniliyor, asker uğurlama törenlerinde kimse mesafeye dikkat etmiyor. Maske takın deniliyor, yine bu törenlerde kimse maske takmıyor. Havai fişek sesinden rahatsız olduk” şeklinde konuştu.

LÜTFEN SEVİNCİMİZİ İÇİMİZDE YAŞAYALIM

Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Süleyman Ege de şunları söyledi: “Kutsal görev için gençlerimiz peygamber ocağına gidiyor. Askerlik yapmak ve askerden dönmek Türk milleti için çok gurur verici bir olay. Bizim için bu günler gerçekten çok önemli ama özellikle bu günlerde aşırıya kaçmamamız gerekir. Sevinçli günlerimizin hüzne dönmesini istemiyoruz. Asker uğurlama törenlerinde tasvip edilmeyen görüntüler ortaya çıkıyor. Çoğu zaman törenlerde trafik kilitleniyor, kazalar oluyor. Vatandaşımızın, gençlerimizin ve ailelerinin duyarlı olması gerekir. Korona virüs tehlikesi hala bitmedi. Özellikle bu dönemde bu konularda daha hassas olmamız gerekiyor. Çünkü asker uğurlama törenlerinde sosyal mesafe ihmal edilebiliyor. Atılan havai fişekler, vatandaşımızın rahatsızlık yaşamasına sebep oluyor. Sevgimizi içimizden yaşamamızda daha fazla fayda var.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum