Konya'da yılda 200 bin ton üretim yapan markadan kritik karar! Dev fabrika ve arazi satılacak

Konya'da yılda 200 bin ton üretim yapan markadan kritik karar! Dev fabrika ve arazi satılacak

Türkiye'nin en büyük meyve işleme markası dikkat çeken bir karara imza attı. Konya Ereğli'de fabrikası olan firma, 38.057 metrekare arazi ve fabrikayı satacak.

Türkiye'de farklı sektörde faaliyet gösteren binlerce firma var. Gıda sektöründe ise dünyaya açılan markalar dikkat çekiyor.

fabrika-4.jpg

Türkiye'deki tüm meyve çeşitlerini işleyebilen, bu meyvelerden konsantre ve pulp yapabilen, meyvelerin meyve suyu olarak dolumunu gerçekleştirebilen ve ürünü soğuk havada şoklayarak muhafaza edebilen markayı birçok kişi biliyor.

meyve-suyu-ersu.jpg

Konya'nın Ereğli ilçesinde ve Niğde tesislerinde 200.000 m2 açık alan, 40.000 m2 kapalı alanda 200.000 ton/yıl meyve ve sebze işleme, 50 milyon litre/yıl meyve suyu üretimi kapasitesi olan Ersu markası onlarca ülkeye ihracat yapıyor.

fabrika-2.jpg

Yurt içi pazarında 1969'dan beri dağıtım ve satış yapan marka Borsa İstanbul'da işlem görüyor. 2000 yılında halka arz olan firma 24 yıldır borsada işlem görüyor. Ersu dikkat çeken kararını paylaştı. Bu doğrultuda Niğde'deki dev arazi ve fabrika satılacak.

aksu-fabrika.jpgErsu tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama şu şekilde:

Şirketimizin bilanço aktifinde bulunan Niğde ili, Merkez İlçesi, İlhanlı Mahallesi 3749 ada 21 parselde bulunan 38.057,91 m2 arazi ve binaların satışına karar verilmiş olup satış işlemleri için muhasebe müdürü Sayın Durmuş Altuntaş' a yetki verilmesine mevcudun oy birliği ile karar verilmiştir.

Kamuoyunun bilgilerine sunulur.

fabrika-1.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum