Konya'da yıkılan gazinoların arsasına yapılacak proje belli oldu

Konya'da yıkılan gazinoların arsasına yapılacak proje belli oldu

İMO Konya Şube Başkanı Dr. Süleyman Kamil Akın, “Orası yeşil alan olacak” demişti. Bölgeye Selçuklu Kaymakamlığı idari binasının yapılabileceği de ihtimaller arasında yer alıyor

Konya'nın yıllardır gündeminde olan ve kronik bir sorun haline geldiği düşünülen Otogar çevresindeki gazinoların yıkımı, Selçuklu Belediyesi tarafından ağustos ayında gerçekleştirildi. Gazinoların buraya yakışmadığı, Konya kamuoyu tarafından dile getirildi, Selçuklu Belediyesi işletmelere tebligat gönderdi ve en sonunda yıkım gerçekleştirildi.

thumbnail-photo-2023-10-31-09-23-47.jpg

Gazinoların hemen yanında bir camiinin, biraz daha ilerisinde de öğrenci yurdunun olması, yıkımı gerekli kılıyordu. Eğlence merkezlerinin özellikle şehirlerarası terminal girişinde yer alması, Konya ile ilgili olumsuz bir algıyı da beraberinde getiriyordu. Bugün en çok merak edilen konu ise o alana ne yapılacağı oldu.

thumbnail-photo-2023-10-31-09-23-51.jpg

'İMARDA YEŞİL ALAN YAPILACAĞI GÖRÜLÜYOR' DENİLMİŞTİ

Yıkımdan bir hafta sonra basın toplantısı düzenleyen İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konya Şube Başkanı Dr. Süleyman Kamil Akın, Merhaba Gazetesi'nin bu konudaki sorusunu yanıtlamış ve bölgenin yeşil alan olacağını ifade etmişti. Başkan Akın, “Yıkım kararıyla birlikte çok sayıda riskli binada ortadan kaldırılmış oldu. Bölgenin imarında gazinoların yıkıldığı yere yeşil alan yapılacağı görülüyor. Bu gazinoların daha önce yıkılmış olması gerekiyordu. Çünkü oralar çok riskli yapılardı. Yapılarla çok oynandı” demişti.

thumbnail-photo-2023-10-31-09-23-49.jpg

BELEDİYEDE İSTİŞARELER SÜRÜYOR

Yıkımın üzerinden iki aydan fazla zaman geçmesine rağmen bölgede henüz somut bir çalışma başlatılmadı. Çalışmaların ne zaman başlatılacağı, bölgede nelerin yapılacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Belediyenin bölge ile ilgili istişarelerinin devam ettiği öğrenilirken, yıkımı gerçekleştirilen alana Selçuklu Kaymakamlığının idari binasının yapılabileceğinin de ihtimal dahilinde olduğu belirtildi. Yine orada sadece yıkılan gazinolarla çalışmanın sınırlı kalmayacağı, devamındaki alanlarda da kamulaştırma çalışmalarının devam ettiği, bu çalışmanın neticesinde projenin netleşeceği belirtildi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum